Piespiedu izolācijā. Ko pandēmijas laikā dara lielākās Holivudas zvaigznes?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Locked Down"
"Locked Down" Foto: kadrs no filmas

"Zoom" sapulces, ēdienu piegāde uz mājām, kaimiņu aplausi mediķiem, četras sienas, pārāk daudz vīna un pārāk daudz dažādu sen apglabātu emociju un traumu - tas viss atrodams jaunākajā romantiskajā drāmā "Piespiedu izolācijā" ("Locked Down").

Ko šajā pandēmijas laikā dara lielākās Holivudas zvaigznes? Daļēji atbildi uz šo jautājumu sniedz kinostudijas "Warner Bros. Pictures" jaunākā filma "Piespiedu izolācijā", kas pavisam nesen pievienota "LMT Viedtelevīzijas" repertuāram.

Amerikāņu režisora Daga Laimana (Doug Liman, 55) lente ir viena no pirmajām un viena no ambiciozākajām filmām, kas tapusi vispasaules mājsēdes laikā, pandēmijas aizsegā, spoguļojot tās sajūtas, ko piedzīvojam gandrīz katrs šajā izaicinājumu un ierobežojumu pilnajā laikmetā.

Amerikāņu režisors Dags Laimans
Amerikāņu režisors Dags Laimans Foto: AFP/SCANPIX

Režisors, kura kontā ir vairāki zīmīgi Holivudas grāvēji, piemēram, "The Bourne Identity" ("Borna identitāte") un "Smita kungs un kundze" ("Mr. and Mrs. Smith"), pulcējis iespaidīgu aktieru ansambli - galvenajās lomās "Oskara" balvas laureāte Anna Hataveja (Anne Hathaway) - Linda, un vergu drāmas "12 gadi verdzībā" ("12 Years A Slave") galvenā zvaigzne Čīvetels Edžiofors (Chiwetel Ejiofor) - Pekstons. 

Anna Hataveja (Linda)
Anna Hataveja (Linda) Foto: kadrs no filmas

Filma nav garlaicīga attiecību drāma, kuras darbība risinās tikai četrās sienās un "Zoom" ekrānos, režisors, būdams Holivudas spriedzes filmu meistars, lentes vidū piedāvā skatītājiem nelielu satricinājumu - iespēju just līdzi galvenajiem varoņiem kādas apjomīgas zādzības īstenošanā. Taču, lai neizpaustu pārāk daudz detaļu, šo sižeta līniju sīkāk neatklāsim.

Filmas scenārijs, pati filmēšana un montāža - viss radies pandēmijas laikā.

Pirmizrādi "Piespiedu izolācijā" piedzīvoja 14. janvārī video straumēšanas vietnē "HBO Max". 

Jāpiebilst, ka Hataveja, kas tēlo kādas luksusa apģērbu un rotu kompānijas vadītāju Londonā, un Edžiofors, kas iejūtas parasta šofera ādā, nav vienīgās A līmeņa Holivudas zvaigznes. Ik pa laikam kādā attālinātā biznesa sapulcē pieslēdzas komiķis Bens Stillers (Ben Stiller), kurš ir Lindas priekšnieks Čikāgā. Kādā no sapulcēm pavīd "Mindijas projekta" ("The Mindys Project" zvaigzne Mindija Kalinga (Mindy Kaling), britu aktieris Bens Kingslijs (Ben Kingsley) u.c.

Foto: kadrs no filmas

Filmas sižets sākotnēji šķiet gaužām vienkāršs - Linda un Pekstons kopā ir jau gandrīz desmit gadus, taču viņu attiecības jau kādu laiku ir nonākušas strupceļā. 

Diemžēl, sākoties pandēmijai, viņi spiesti atlikt iecerēto šķiršanos un būtībā nonāk filmas nosaukumā iestrādātajā stāvoklī - piespiedu izolācijā.

Filmas scenāriju rakstījis seriāla "Peaky Blinders" autors Stīvens Naits, par pamatu ņemot 2020. gada pavasara pandēmijas situāciju. Tik daudz kas kopš pagājušā gada pavasara ir mainījies, ka atsevišķas detaļas filmā jau tagad šķiet novecojušas, lai arī pandēmijas turpinās un vakcinācijas procesam galu vēl neredzam. 

Anna Hataveja par 18 filmēšanas dienām (angļu val.)

Linda spiesta atlaist vairākus savus darbiniekus, tas, protams, notiek attālināti. Viņu sāk mākt šaubas par savas karjeras izvēli. Arī Pekstons palicis bez darba, plāno pārdot savu dārgāko lietu - motociklu. Linda atsāk smēķēt, Pekstons uzpīpē heroīnu... Vārdu sakot, dzīve izolācijā, turklāt šādā savstarpēji sarežģītu attiecību krustpunktā, cilvēkā atmodina dažādus dēmonus. 

Vai gandrīz divu stundu garajā filmā abiem varoņiem izdosies šos dēmonus savaldīt?

Filmas "Piespiedu izolācijā" reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu