Pabeigts Amerikas Kinoakadēmijas Kinofilmu muzejs Losandželosā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Renzo Piano Building Workshop

Itāļu arhitekts Renzo Piano ir pabeidzis akadēmijas Kinofilmu muzeju Losandželosā, pievienojot pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu ēkai stikla kupolu. Muzejs tiks atvērts 2021. gada 30 septembrī.

Prickera arhitektūras balvas laureāta, arhitekta Piano studija “Renzo Piano Building Workshop” renovēja 1939. gadā celto ēku un pievienoja tai kupolveida struktūru, kas apņem divas kinozāles un terasi, no kuras paveras skats uz Holivudas pakalniem.  

Foto: Renzo Piano Building Workshop

Muzejs tiks veltīts filmu mākslai un zinātnei. To pārvalda Amerikas Kinoakadēmija, kas plašāk zināma kā organizācija, kura rīko ikgadējo “Oskara” balvu pasniegšanas ceremoniju.

Foto: Renzo Piano Building Workshop

Atjaunotās ēkas platība ir 4600 kvadrātmetri, un tajā atrodas izstāžu telpas, divas kinozāles, veikals, restorāns un izglītības studija, kas nosaukta par godu amerikāņu kinoaktrisei Šērlijai Templai.

Kupolveida paplašinājumu Piano izveidoja no tērauda un betona, pārklājot to ar caurredzamu konstrukciju, kas sastāv no 146 dažādu formu un izmēru Austrijā izgatavotiem stikla gabaliem.

Foto: Renzo Piano Building Workshop

Divi stikla un tērauda tilti, kas savieno sākotnējo ēku un kupolu, tika nosaukti aktrises Barbaras Streisandes un uzņēmēja Kesija Vasermana vārdā.

Foto: Renzo Piano Building Workshop

Zem kupola atrodas filmu studijas “DreamWorks” dibinātāja Deivida Gefena sarkanā kinozāle ar 1000 sēdvietām.

Foto: Renzo Piano Building Workshop

Savukārt otras kinozāles, kas nosaukta aizsaulē aizgājušā filmu producenta Teda Manna vārdā, 288 sēdvietas rotātas koši zaļā krāsā.

“Renzo Piano Building Workshop” projektu pirmo reizi atklāja jau 2012. gadā. Pēc pāris misēkļiem ar tā finansēšanu, kam pēcāk sekoja Covid-19 pandēmija, muzejs tiks atklāts vien šī gada rudenī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu