Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība izmaksās 76,8 miljonus eiro (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Preses nama kvartāls
Preses nama kvartāls Foto: Publicitātes foto

Attīstītājs "Lords LB Special Fund V" un AS "UPB" otrdien parakstījuši 76,8 miljonu eiro līgumu par Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecību, ziņo attīstītāju pārstāvis Gunārs Klēģers.

Līgums paredz izbūvēt A klases biroju ēku un multifunkcionālu centru ar tirdzniecības un ēdināšanas telpām, apzaļumotām terasēm un Baltijā pirmo futbola laukumu uz jumta, īpašu uzmanību pievēršot ilgtspējīgiem, dabai un pilsētvidei draudzīgiem risinājumiem.

Foto: Publicitātes foto

Jaunais Preses nama kvartāls atradīsies Rīgas Zināšanu jūdzē Pārdaugavā, bijušās izdevniecības "Preses nams" teritorijā Balasta dambī 2. Papildu biroja un multifunkcionāla centra ēkām projekts paredz arī zaļās zonas un atpūtas vietas, kā arī gājējiem un velosipēdistiem pielāgotu infrastruktūru. Būvdarbus paredzēts pabeigt 24 mēnešu laikā pēc būvatļaujas saņemšanas.

Projekta pirmajā kārtā 25 000 kvadrātmetri paredzēti A klases birojiem un 40 000 kvadrātmetri - multifunkcionālu telpu izveidei - komerctelpu, 1000 virszemes autostāvvietu un dažādu atpūtas zonu ierīkošanai.

Foto: Publicitātes foto

Pēc attīstītāja pārstāvju minētā, Preses nama kvartālā īpaša uzmanība tiks veltīta energoefektivitātei, dabai draudzīgu materiālu izvēlei, vides pieejamībai, veselīgas darba vides radīšanai un ilgtspējīgai apsaimniekošanai. Līdzās A klases biroju telpām, kas atbildīs BREEAM sertifikāta "Excellent" standartam un kur paredzētas darba vietas apmēram 2500 cilvēkiem, tiks iekārtotas arī kopstrādes telpas, ēdināšanas zona, veikali, kā arī velosipēdu novietnes, 1000 autostāvvietu, elektroauto uzlādes stacijas, pastaigu vietas un terases ar apstādījumiem.

"Arhis arhitekti" vadītājs Andris Kronbergs pauda gandarījumu, ka līdz ar šī būvniecības līguma parakstīšanu turpināsies praktiskā īstenošana vienai no Rīgas pilsētas lielajām pilsētbūvniecības idejām - iepretim Rīgas vēsturiskajam centram un Vecrīgai, Daugavas kreisajā krastā, veidojot jauno longitudinālo Rīgas centru - daudzfunkcionālu struktūru, kura saturisko piepildījumu veidos gan izglītības, kultūras, darījumu un dzīvojamajās, gan arī publiskajās funkcijās.

Foto: Publicitātes foto

Preses nama kvartāla projektu izstrādājusi starptautiska arhitektu komanda - "Arhis arhitekti" no Latvijas, "KSP Jürgen Engel Architekten" no Vācijas, kā arī "Arrow Architects" no Dānijas.

Preses nama kvartāla projektā vairākos posmos paredzēts ieguldīt vairāk nekā 200 miljonus eiro.

Foto: Publicitātes foto

"Lords LB Special Fund V" pārvalda Lietuvas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldības sabiedrība "Lords LB Asset Management", kas kopš 2008.gada sniedz pakalpojumus gan institucionālajiem, gan privātajiem investoriem. Kopumā uzņēmums šobrīd pārvalda 15 fondus - 12 nekustamā īpašuma fondus, divus privātā kapitāla fondus un vienu enerģētikas un infrastruktūras fondu. "Lords LB Asset Management" kopējo pārvaldīto aktīvu vērtība 2020.gada decembra beigās bija 648,9 miljoni eiro.

Būvniecības un industriālā koncerna "UPB" apgrozījums 2020.gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 237 miljoni eiro, kas ir par 11,3% vairāk nekā 2019.gadā. "UPB" apgrozījums 2019.gadā bija 183,765 miljoni eiro, kas ir par 9,6% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt "UPB" peļņa samazinājās par 8,7% un bija 8,734 miljoni eiro. Vienlaikus "UPB" konsolidētais apgrozījums 2019.gadā bija 213 miljoni eiro, salīdzinot ar 190 miljoniem eiro gadu iepriekš.

"UPB" grupa ir viens no lielākajiem industriālajiem koncerniem Baltijas valstīs, kura galvenā darbības nozare ir sarežģītu ēku būvniecība, ieskaitot to projektēšanu, būvmateriālu ražošanu, piegādi, montāžu un servisu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu