Latvijas Leļļu teātrī jaunas izrādes, "Balkona balsis" un papildinājums dīvānzālē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Makss un Morics"
"Makss un Morics" Foto: publicitātes

Lai arī pandēmijas ierobežojumi šobrīd liedz klātienē apmeklēt teātri, Latvijas Leļļu teātris turpina darbu gan iestudējot izrādes, gan meklējot veidus, kā nokļūt pie saviem skatītājiem gan ģimenēs, gan skolās.

Sezonas sākumā izveidotais interneta raidījumus "Balkona balsis" 17. marta vakarā piedzīvos jau 8. sēriju, kas būs veltīta ar teātra nozari saistītajām dienām – Bērnu un jauniešu teātra dienu 20. martā, Starptautisko leļļinieku dienu 21. martā un Starptautisko teātra dienu 27. martā. Raidījuma 8. sēriju plānots papildināt ar bagātīgu vizuālo materiālu klāstu no teātra vēsturiskajām izrādēm, ļaujot skatītājiem gūt ieskatu leļļu mākslas attīstībā un dažādībā.

"Balkona balsis" skatāmas 17. martā 18.30-20.00 teātra Facebook lapā, Youtube kanālā un mājaslapā www.lelluteatris.lv. Visi aizvadīto raidījumu ieraksti apskatāmi teātra mājaslapā.

Marta sākumā pirmizrādes bez skatītājiem piedzīvojuši divi bērnu rakstnieka Grigorija Ostera darbu iestudējumi – latviešu trupā "Kaķēns vārdā Vau" Māra Koristina režijā, bet krievu trupā – "38 papagaiļi" Aleksandra Jonova režijā. Abas izrādes fiksētas digitālā formātā un plānots ar laiku iekļaut Dīvānzāles repertuārā. Noslēdzošo sagatavošanas posmu pašlaik piedzīvo arī aktrises Daces Vītolas jubilejas iestudējums “Kiosks” pēc Anetes Meleces pazīstamās grāmatas un animācijas filmas motīviem. Režisores Vijas Blūzmas vadībā izrādi plānots pabeigt līdz 31. martam, un tā tiks iekļauta repertuārā, tiklīdz būs iespējams uzņemt skatītājus.

Teātra virtuālā telpa Dīvānzāle aizvadītajā nedēļā papildināta ar diviem iestudējumiem, kas īpaši piemēroti skolas vecuma auditorijai. Līdzās jau esošajām izrādēm “Un atkal Pifs”, “Sniega karaliene”, “Lellīte Lolīte” un “Skroderdienas Silmačos” šobrīd dīvānzālē digitālai pieejai pievienotas izrādes “Makss un Morics” un “Zelta zirgs”.

Pēc Vilhelma Buša grāmatas veidotajā Edgara Kaufelda izrādē “Makss un Morics” abu puišeļu nedarbi tiek stāstīti gan ar leļļu, gan Jura Kaukuļa mūzikas palīdzību. Izrāde ir piemērota sākumskolas vecuma bērniem un tiek piedāvāta arī Skolas somas ietvaros klašu grupām.

Laikmetīgā leļļu teātra režisora Dudas Paivas iestudējums “Zelta zirgs” paredzēt pieaugušajiem un jauniešiem no 16 gadu vecuma. Izrāde saņēmusi gan Spēlmaņu nakts nomināciju kategorijā Gada lielās formas izrāde, gan kolektīvas un individuālas balvas starptautiskos festivālos. Aktieris Aleksandrs Jonovs par Melnā prinča lomu saņēmis Spēlmaņu nakts balvu kā Gada aktieris otrā plāna lomā, kā arī labākā aktiera balvu 14. Starptautiskajā laikmetīgā leļļu teātra festivālā „ImPuls” (Bukareste, Rumānija). Izrāde piemērota vidusskolām un diskusijām par klasikas darbu interpretāciju laikmetīgajā mākslā.

Ielūkojies izrādē “Makss un Morics”.

Dīvānzāles izrādes nopērkamas un skatāmas vietnē www.bilesuparadize.lv. Ģimenes biļetes cena ir 10.00 EUR un dod piekļuvi izrādes ierakstam uz 72 stundām, to drīkst izmantot tikai konkrētās mājsaimniecības ietvaros. Skolu grupām pieejamas skolēnu biļetes 7.00 EUR vērtībā – vairāk informācijas www.lelluteatris.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu