Mediķiem veltīta Benksija glezna izsolīta par 16,75 miljoniem sterliņu mārciņu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Benksijs velta darbu mediķiem - īstajiem supervaroņiem
Benksijs velta darbu mediķiem - īstajiem supervaroņiem Foto: Instagram @banksy/reuters

Britu grafiti mākslinieka Benksija glezna "Game Changer" otrdien izsolīta par 16,75 miljoniem sterliņu mārciņu (19,4 miljoniem eiro), kas tiks ziedotas Lielbritānijas veselības aprūpes dienesta darbiniekiem.

Glezna pārdota anonīmam pircējam izsoļu namā "Christie's" Londonā. Tā ir lielākā summa, kāda jebkad samaksāta par Benksija gleznu.

Eļļas gleznā attēlots zēns, kurš izstieptā rokā tur medmāsas lelli, kamēr grozā pie viņa kājām redzamas Betmena un Supermena figūriņas.

Glezna pērnā gada maijā tika atstāta Sauthemptonas Vispārējā slimnīcā ar zīmīti, kurā Benksijs izteicis pateicību slimnīcas darbiniekiem par viņu ieguldīto darbu cīņā ar pandēmiju.

"Paldies par visu, ko darāt. Es ceru, ka tā mazliet izdaiļos šo vietu, kaut arī tā ir melnbalta," bija teikts zīmītē.

Izsolē iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Lielbritānijas veselības aprūpes dienesta labdarības organizācijām, un gleznas reprodukcija turpinās izdaiļot Sauthemptonas Vispārējo slimnīcu.

Sākotnēji tika lēsts, ka glezna izsolē varētu tikt pārdota par 2,5 miljoniem mārciņu līdz 3,5 miljoniem mārciņu.

Līdz šim lielākā summa, kas samaksāta par Benksija darbu, ir 9,9 miljoni sterliņu mārciņu, kas 2019.gada oktobrī izsolē tika samaksāti par gleznu "Devolved Parliament", kurā attēlots parlaments ar šimpanzēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu