Deju kolektīvs "Raksti" ar iedvesmojošu video ieskandina Lieldienas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/Scanpix

Ogres novada Kultūra centra vidējās paaudzes deju kolektīvs "Raksti", pavasara saulgriežus jeb Lielu dienu gaidot, radījuši iedvesmojošu video, kurā atgādina par latviešu svētku tradīcijām un sveic pavasara atnākšanu.

VPDK "Raksti" dalībnieki video aktualizē senlatviešu gadskārtu tradīcijas, ko mūsu senču piekopuši, lai veicinātu labestību un atvairītu ļaunumu, paustu pateicību par iegūto un sasniegto, kā arī nodrošinātu auglību un labu ražu, saņemtu Dieva svētību, atspoguļot gadalaikam raksturīgos apstākļus un vajadzības ļaužu dzīvē.

Ideju par video projektu, kurā tiktu parādītas dažādas saulgriežu svinēšanas paražas, deju kolektīva "Raksti" vadītāja Tamāra Ļisovcova auklējusi jau gadiem un, pateicoties dejotāju entuziasmam, radošumam un degsmei, ideja  īstenojusies radot jau otro video par latviešu svētku tradīcijām.

"Pielāgojoties šim laikam un attālinātā darba  procesam, man radās doma, ka mēs taču kaut ko tādu varētu. Šis ir mūsu kopīgi izlolots darbs, kurā katrs "Rakstu" dalībnieks ir nācis ar savām idejām, padomiem un nopietni piegājis visam procesam. Mēs vēlējāmies izzināt, izpētīt un parādīt cilvēkiem, kā svētkus svinējuši mūsu senči un cik daudzveidīgas var būt Lieldienu svinēšanas tradīcijas,” stāstot par video tapšanu atklāj Ļisovcova.

Noskaties video!

Galvenajās lomās iejutušies paši dejotāji, scenāriju veidoja dejotāja Agrita Kaužena, savukārt tekstu ierunājis Ogres teātra režisors Jānis Kaijaks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu