Teksasā būvē 3D drukas mājas no katastrofu izturīga betona

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Attīstītājs "3Strands" un būvniecības tehnoloģiju uzņēmums "ICON" no betona ir uzbūvējuši četras 3D mājas Ostinā, Teksasā.

Sauktas par “East 17th Street Residences”, mājas ir izgatavotas no “ICON” īpaši droša cementa bāzes materiāla. Materiāls ir veidots, lai izturētu ekstremālus laika apstākļus, un ir izturīgs pret pelējumu.

““ICON” pārbaudītā 3D drukas tehnoloģija nodrošina drošākas, izturīgākas mājas, kas veidotas uguns, plūdu, vēja un citu dabas katastrofu pārvarēšanai labāk nekā tradicionāli celtās mājas," sacījuši uzņēmuma pārstāvji.

2019. gadā “ICON” uzcēla septiņas mājas Ostinas ciematā, lai nodrošinātu pajumti bezpajumtniekiem. Mājas necieta Teksasas īpaši skarbo vētru laikā šā gada sākumā.

“East 17th Street Residences” tika izdrukātas, izmantojot uzņēmuma 3D printeri “The Vulcan”, kas nosaukts par godu romiešu uguns un vulkānu dievam.

Mājas projektēja arhitektu studija “Logan Architecture”. 3D drukas process ir pabeigts, un pašlaik mājas tiek aprīkotas, lai būtu gatavas uzņemt iemītniekus jau šovasar.

Katras mājas izdrukāšana aizņēma piecas līdz septiņas dienas. “ICON” apgalvo, ka “The Vulcan” printeris var izdrukāt cementa materiālu precīzāk un ar lielāku ātrumu, nekā to var izdarīt ar roku darbu, lai mājas būtu rentablas un labi uzceltas.

Foto: ICON

Mājām, kas atrodas Ostinas apkaimē, plānoti lieli logi, kas vērsti uz ziemeļiem, un atvērts plānojums. Plašajā īpašumā ietilps verandas, autostāvvietas un dārzs. Labi izolēto sienu un centrālās apkures dēļ apsilde, ventilācija un gaisa kondicionēšana paredzēta augstā līmenī.

Ostinā dzīvojošā dizainere Klēra Zinnekere izstrādājusi katra īpašuma interjera dizainu, kas ietvers neitrālas un minimālisma dizaina iezīmes, tostarp dabisko koku un zemes krāsas flīzes.

Foto: ICON

“ICON” ir pabeidzis arī 3D izdrukātu māju sēriju Tabasko, Meksikā. Labdarības ietvaros uzņēmums uzcēla mājas ar 47 kvadrātmetru platību ģimenēm, kurām nepieciešama pajumte.

Šīs mājas izturēja 7,4 balles stipru zemestrīci 2020. gada jūnijā bez redzamiem bojājumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu