Eksperimentālu albumu klajā laiž ģitārists Roberts Dinters

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Dinters
Roberts Dinters Foto: publicitātes

Ģitārists un producents Roberts Dinters, kurš muzicējis kopā ar tādiem māksliniekiem kā Ivo Fomins, Fēlikss Ķiģelis, Valdis Indrišonoks, Karīna Tatarinova, digitāli laiž klajā elektroniskās mūzikas albumu "Recycling".

Roberts Dinters ir producents, multiinstrumentālists, skaņu meklētājs, komponists, kurš kopš 2000. gada aktīvi sadarbojas ar dažādiem Latvijas mūziķiem pārsvarā rokmūzikas kontekstā, kā arī darbojas ansambļos "Illa", "Nejauši", "DivDiv". Tagad nolēmis izdot savu soloalbumu eksperimentālās nokrāsās.

"Man pašam ļoti patīk eksperimentēt ar skaņu un meklēt, ja ne globāli, tad vismaz sev jaunus muzicēšanas veidus un skaņas," izsakās pats mūziķis.

Albumam par iedvesmu bija aktrises un dziedātājas Karīnas Tatarinovas piedāvājums sarakstīt mūziku Liepājas teātra radio lugai "Atkritumu stāsti", kas tika atskaņota "Rietumu radio". Radio lugas ietvaros kompozīcijas, protams, tika pielāgotas lugas vajadzībām, bet mūziķim šķita, ka materiālu vajag izdot arī kā atsevišķu mūzikas albumu ar kompozīcijām pilnā garumā.

Roberts Dinters "Recycling"
Roberts Dinters "Recycling" Foto: publicitātes

"Ar elektronisko mūziku eksperimentēju jau kādu laiku. 2019. gadā ar kolēģi Valdi Skareviču ansamblī "Nejauši" iemēģinājām roku, izdodot ar dzejnieces Maijas Kalniņas dzeju piesātinātu elektroniskās mūzikas albumu "01.01". Tagad Karīnas piedāvājums bija labs iemesls, lai beidzot pieķertos individuāli pats savam materiālam," stāsta mūziķis.

Albuma ierakstā ir izmantoti arī skaņu mākslinieces Kristas Dinteres vides semplu ieraksti. Krista ir arī veidojusi albuma vizuālo noformējumu. Ieraksta pēcapstrāde ir veikta EZ Media.

Albumā ir septiņas kompozīcijas, un tās var noklausīties lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Noklausies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu