Maija sākumā notiks velo kino festivāls "Kino pedālis"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Kino pedālis"
"Kino pedālis" Foto: publicitātes

Velo kino festivāls "Kino pedālis" šogad notiks 1. un 2. maijā un tiks pielāgots šī brīža epidemioloģiskajai situācijai un valstī noteiktajiem drošības pasākumiem, informē pasākuma rīkotāju pārstāve Liena Kreišmane.

Viņa pavēstīja, ka festivāla laikā varēs gan skatīties kino, gan doties īpaši izstrādātos maršrutos, kas ir astoņus kilometrus garais "Ģimeņu pedālis", 30 kilometru garais maršruts "Puspedālis" un 55 kilometrus garais maršruts "Dižpedālis", kuri ar interaktīvas spēles palīdzību izvedīs pa līkločiem Valmieras apkārtnē.

Savukārt tie, kas 2. maijā netiks uz Valmieru, varēs doties "Cilpošanas spēlē" ar velosipēdu, vienlaikus atbildot uz jautājumiem un izpildot uzdevumus paša izvēlētā maršrutā Latvijā un plašajā pasaulē. Dalība pasākumā būs bez maksas.

Plānots, ka 1. maijā notiks "Kino nakts". Skatītājiem sagatavota piecgades filmu izlase ar iecienītām filmām, kurās sava loma atvēlēta arī velosipēdam. Filmas tiks translētas noteiktā laikā un vietā - tīmekļvietnē "kinopedalis.lv". Plkst.18 notiks festivāla atklāšanas tiešraide, plkst.19 tiks demonstrēta režisores Adriānas Rozes 2015. gada filma "Rīgas kungi", plkst.19.30 - Bena Peidža 2018. gada filma "Ledus ceļš", plkst.20 - Džoija Šusla 2019. gada filma "Radžeša sapnis", plkst.20.30 - Oļesjas Ščukinas 2014.gada filma "Zilonis un velosipēds" un plkst.20.45 tiks demonstrēta Niko Munoza 2018. gada filma "Plāns C-14 2".

Savukārt 2. maijā no trīs dažādām vietām Valmierā, kas atkarīgas no izvēlētā maršruta, sev izdevīgā laikā interesenti varēs doties kādā no īpaši "Kino pedālim" izstrādātajiem maršrutiem. "Ģimeņu pedāļa" sākums un finišs būs Valmiermuižas pils parkā, "Puspedāļa" sākums un finišs būs pie Valmieras dzelzceļa stacijas, bet "Dižpedāļa" - Vecpuišu parkā. Kreišmane atzīmēja, ka braucienu interesantāku padarīs "Kino pedāļa" spēle, kura rādīs braukšanas virzienu un piespēlēs jautājumus par un ap kino.

Pasākuma rīkotāju pārstāve vērsa uzmanību, ka, lai izvairītos no pulcēšanās, katra maršruta sākuma punktā varēs ierasties jebkurā laikā, un spēle būs pieejama visu dienu. Lai piedalītos velo braucienā, nepieciešams mobilais telefons, velosipēds un lietotne "Loquiz", interneta pieslēgums, kā arī pieejas kods, kas tiks izziņots festivāla tīmekļvietnē un sociālā medija "Facebook" profilā.

Foto: Neparasts nedēļas nogales piedzīvojums – festivāls "Kino pedālis".

Savukārt tie, kas 2. maijā nevarēs nokļūt Valmierā, varēs kļūt par "Kino pedāļa" dalībnieku, izmantojot "Puspedāļa" spēli, kas būs pieejama spēlēšanai visā Latvijā un pasaulē. Interesenti ir aicināti apdomāt sev tīkamāko maršrutu 20 kilometru rādiusā no vietas, kur cilvēks atrodas. Tad būs jāpieslēdzas lietotnei "Loquiz", kurā tiks piespēlēti jautājumi vai uzdevumi, kas saistīti ar festivālu "Kino pedālis".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu