Piesakies un nokļūsti prestižā Venēcijas Filmu festivāla žūrijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ja esi jaunietis līdz 25 gadiem, kinoteātris "Splendid Palace" sadarbībā ar "Europa Cinemas" sniedz izdevību piedalīties konkursā  un cīnīties par iespēju jau septembrī nokļūt starp 27 Eiropas kino cienītājiem Venēcijas Filmu festivāla žūrijā.

Eiropas kultūras daudzveidības veicināšana jauniešu vidū vienmēr ir bijusi Eiropas Parlamenta prioritāte. Kāds gan varētu būt labāks veids par kino, lai raisītu karstas debates par Eiropas idejām?

Jau kopš 2010. gada ilgstošā sadarbībā ar Eiropas Parlamenta "LUX Audience Award", "Giornate degli Autori" un "Europa Cinemas", projekts "27 Times Cinema" uzņems 27 kino entuziastus, kuri veidos "Giornate degli Autori" žūriju un piešķirs balvu labākajai šī gada atlases filmai Venēcijas Filmu festivālā.

Lai piedalītos konkursā uz vietu Venēcijas Filmu festivāla žūrijā, tev:

  • jābūt vecumā no 18 līdz 25 gadiem;
  • jābūt regulāram kino baudītājam, jo kino tevi aizrauj!
  • sociālie tīkli ir tava ikdiena un tu aktīvi lieto Facebook, Instagram, Youtube, Snapchat;
  • nav sveša blogu rakstīšana, video veidošana, fotografēšana vai kāda cita komunikācijas prasme, kas ļaus tev aktīvi piedalīties dažādās kampaņās;
  • ir labas angļu valodas prasmes, lai piedalītos diskusijās par filmām ar kino nozares profesionāļiem.

Tavā konkursa pieteikumā jābūt iekļautam:

video, kurā paskaidro, ko tev nozīmē kino. Sāc video ar vārdiem: “Kino man nozīmē …” un atklāj savus iespaidus! Šis nelielais video palīdzēs iepazīt tevi, novērtēt tavas angļu valodas prasmes un spēju argumentēt par kino. Neaizmirsti par kvalitāti un radošumu!

Tehniskie norādījumi:

  • videoklipam jābūt uzņemtam angļu valodā;
  • videoklipam jābūt augstas izšķirtspējas (full HD: 1920x1080 px);
  • videoklipam jābūt ar labu audio un gaismas kvalitāti;
  • videoklipam jābūt 30 sekundes ilgam;
  • videoklipam jāsatur informācija par tavu vārdu un pārstāvēto valsti.

Visbeidzot, video jānosūta kinoteātrim Splendid Palace (splendid@riga.lv), izmantojot Wetransfer.

Aizpildi pieteikuma formu angļu valodā, kas pieejama šeit. Sniedz atbildes uz visiem jautājumiem. Nepilnīgi aizpildītas pieteikuma formas netiks izskatītas.

Kinoteātris Splendid Palace izvēlēsies 3 labākos pieteikumus, kurus nodos izvērtēšanai Eiropas Parlamenta "LUX Audience Award", "Giornate degli Autori" un "Europa Cinemas" komandai, kuri no simtiem kandidātu izvēlēsies 27 uzvarētājus, ņemot vērā viņu oriģinalitāti, aizraušanos  ar kino, un sniegs iespēju doties uz Venēcijas Filmu festivālu.

Konkursa uzvarētājam jāapņemas:

  • piedalīties Venēcijas Filmu festivālā laika posmā no 31.augusta līdz 12.septembrim (festivāla norises laiks no 1. līdz 11. septembrim);
  • būt aktīvam žūrijas loceklim un būt klātesošam konkursam nominētajos filmu seansos;
  • piedalīties diskusijās, meistarklasēs un citās aktivitātēs, kas vērstas uz tavu spēju komunicēt un aktīvi iesaistīties par "LUX Audience Award";
  • sniegt ieguldījumu "Europa Cinemas" sociālo tīklu un mājaslapas satura izveidē;
  • popularizēt "LUX Audience Award" sociālajos tīklos pēc festivāla, izmantojot Venēcijas Filmu festivālā iegūtās zināšanas un prasmes;
  • apmeklēt citus pasākumus, kas tiks organizēti "LUX Audience Award" ietvaros un veicināt atpazīstamību;
  • piedalīties "LUX" atlases sanāksmē "LUX Audience Award" 2022. gadā. (norisinās laika posmā no jūnija līdz septembrim 1-2 dienas).

Splendid Palace izvirzītais un Eiropas Parlamenta "LUX Audience Award", "Giornate degli Autori" un "Europa Cinemas" komandas izvēlētais konkursa uzvarētājs Venēcijas kinofestivālā pārstāvēs kinoteātra "Splendid Palace" jauniešu auditoriju. Tavos pienākumos ietilps dalīties ar  "27 Times Cinema"  iespaidiem un fotogrāfijām, ziņot par festivāla norisi latviešu valodā “Splendid Palace” mājaslapas emuāra sadaļā.

Venēcijā tev kā konkursa “27 Times Cinema” uzvarētājam ir iespēja noskatīties visas Venēcijas Dienu atlases filmas un būt filmu kritiķim, sniedzot ieguldījumu "Europa Cinemas" blogā un sociālajos tīklos. Kā jauniešu žūrijas loceklim ir iespēja piedalīties diskusijās un debatēs ar filmu nozares profesionāļiem, kritiķiem un filmu veidotājiem. “27 Times Cinema” žūrija velta savu uzmanību LUX filmu balvas atlases 3 finālistu filmu izpētei, skatoties, vērtējot un apspriežot tās ar režisoriem un Eiropas Parlamenta locekļiem.

Uzturēšanās laikā, pārstāvot Venēcijas Filmu festivāla jauniešu žūriju, ir iespēja tikties ar Eiropas Parlamenta locekļiem, influenceriem, komunikācijas ekspertiem, filmu režisoriem, atlases žūrijas locekļiem. Iegūstot plašo pieredzi Venēcijā, tu kļūsti par “LUX vēstnieku”, popularizējot LUX filmas un pasākumus. Vairāk nekā 300 atbalstītāju, entuziastisku “LUX vēstnieku” pievienojas katru gadu.

Eiropas Parlaments sedz katra dalībnieka izmitināšanas un ceļa izdevumus visā festivāla laikā (13 dienas), savukārt "Europa Cinemas" rūpēsies par dalībnieku dienas naudu, un "Giornate degli Autori" uzņemas atbildību par organizēšanu un festivāla akreditāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu