Valmierā apskatāma pasaulē lielākā cilvēku foto projekta izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Uģis Brālēns

Valmieras bijušās katlumājas fasāde un tās skurstenis uz laiku pārtapuši par izstāžu vietu. Tur skatāmi 378 iedzīvotāju fotoportreti, Valmierai un topošajam Valmieras novadam iesaistoties pasaulē lielākajā cilvēku foto projektā “Inside out”, informē Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare.

Valmiera projektā piedalās, īstenojot iniciatīvu “Notice us!” (“Pamani mūs!”), apliecinot, ka katrs cilvēks ir īpašs un skaists, katrs paveic ko tādu, kas pasauli dara labāku. Katrs fotoportrets ir arī stāsts par nozīmīgumu, ka arī šķietami mazie darbi un vēlme darīt labu patiesībā rada lielas pārmaiņas. Šādā veidā Latvijas iedzīvotāji pievienojušies tiem vairāk nekā 400 000 cilvēkiem 138 valstīs, kuri, publiski daloties ar savu fotoportretu, pievērš uzmanību neiecietībai, rasismam, atbalsta demokrātiskas vērtības, veicina klimata pārmaiņas, runā par integrāciju. “Pamani mūs!” ir stāsts par iekļaujošu sabiedrību un saikni citam ar citu, par to, ka Latvija ir bagāta cilvēku, dabas, kultūras, pieredzes un vēl daudzu citu iemeslu dēļ. Mēs darām, mēs radām, mēs iedvesmojam, mēs lepojamies, mēs gribam būt pamanīti, lai dalītos savā īpašajā stāstā.

Foto: Uģis Brālēns

Fotosesijas, aicinot pievienoties ikvienu interesentu, norisinājās Ipiķos, Rūjienā, Lodē, Naukšēnos, Rencēnos, Ramatā, Mazsalacā, Matīšos, Burtniekos, Valmiermuižā, Vaidavā, Dikļos, Zilākalnā, Kocēnos, Bērzainē, Strenčos, Trikātā, Brenguļos, Kauguros, Mūrmuižā un Valmierā.

Fotogrāfa Uģa Brālēna radītie brīnišķīgie portreti apmēram mēnesi (tas atkarīgs no laikapstākļiem) apskatāmi uz bijušās katlumājas fasādes un 45 metru augstā skursteņa. Šādā veidā tas ir arī simbolisks vēstījums un sākums katlumājas pārbūvei – vieta, kas apsildīja mājas, turpmāk sildīs sirdis, aicinot baudīt moderno un laikmetīgo mākslu.

Foto: Uģis Brālēns

Jāpiemin, ka projekta “Inside out” īstenošana ir viena no nozīmīgākajām norisēm, Valmierai un topošajam Valmieras novadam esot ceļā uz Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu 2027.gadā. Projekts sasaucas ar Eiropas kultūras galvaspilsētas mērķiem aizsargāt un veicināt kultūras daudzveidību Eiropā un uzsvērt to kopīgās iezīmes, vairot iedzīvotāju piederības apziņu kopējai kultūras telpai, kā arī veicināt kultūras ieguldījumu pilsētu ilgtermiņa attīstībā.

Foto: Uģis Brālēns

Katra projekta “Inside out” iniciatīva pasaulē ir dokumentēta un apskatāma interaktīvā kartē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu