"SNL" pasmejas par Vinsletas pārspīlēto akcentu seriālā "Slepkavība Īsttaunā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Keita Makinona
Keita Makinona Foto: publicitātes

Populārajā skeču šovā "Saturday Night Live" (SNL) parodēts nule klajā nākušais ASV izklaides milža HBO jaunākais detektīvseriāls "Slepkavība Īsttaunā" ("Mare of Easttown"), kurā galveno lomu atveido viena no deviņdesmito gadu Holivudas lielākajām zvaigznēm - filmas "Titāniks" aktrise Keita Vinsleta (Kate Winslet).

Seriāls, kas skatāms arī "LMT Viedtelevīzijā", vēsta par kādas mazpilsētas detektīvi sievieti Meiru Šīhenu. Vinsleta, kas seriālā atveido šo varoni, ir arī seriāla producente. 

"Saturday Night Live" skečā Vinsletu atveido populāra komiķe Keita Makinona (Kate McKinnon), kura īpaši kariķē Vinsletas lietoto Pensilvānijas pusē izmantoto akcentu. Skeča nosakaums "Murdur Durdur". 

Arī pati Vinsleta, būdama britu aktrise, kādā intervijā atzina, ka saskārusies ar izaicinājumu apgūt autentisku Pensilvānijas pusē sarunās lietotu akcentu. "Tas bija viens no sarežģītākajiem akcentiem, ko mēģināju lietot, top3 noteikti," viņa teikusi. "Tas ir tikai viens no diviem dialektiem, kas man dusmās lika mest pa gaisu priekšmetus, - otrs bija filmā par Stīvu Džobsu."

SNL etīdē piedalās arī šova viesis - Tesla Motors dibinātājs Īlons Masks (Elon Musk), atveidojot kādu aizdomīgu priesteri.

Video: SNL etīde "Murdur Durdur". 

Atgādinām, ka septiņu sēriju seriālā 45 gadus vecā britu aktrise mēģina atšķetināt kādu slepkavības lietu, vienlaikus cīnoties pati ar savu pagātni, iekšējiem dēmoniem.

Keita Vinsleta
Keita Vinsleta Foto: HBO

"Daudzsēriju filma "Slepkavība Īsttaunā" ir detalizēta kādas nelielas sabiedrības izpēte un mēģinājums pieskarties tam, kā ģimene un traģiski notikumi pagātnē var būtiski noteikt mūsu tagadni," teikts seriāla pieteikumā. 

Seriāla autors ir amerikāņu scenārists un režisors Breds Ingelsbijs (Brad Ingelsby). To režisējis Kregs Zobels (Craig Zobel), kas pazīstams ar darbu seriālos "The Hunt" un "The Leftovers".

Seriālā redzami arī tādi pazīstami aktieri kā Džuliena Nikolsone (Julianne Nicholson), Džīna Smārta (Jean Smart) un Gajs Pīrss (Guy Pearce), kura spilgtākā loma, iespējams, bija 2000. gada filmā "Memento".

Vinsleta atklāj, ka vairākus mēnešus ēnoja vietējo Pensilvānijas policijas departamentu.

"Mēs vēlējāmies precīzi uztaustīt to sajūtu, ko nozīmē būt detektīvam tādā mazā pilsētiņā,"

viņa stāsta. "Ja kaut kas filmēšanas laikā nelikās īsts, mēs uzreiz konsultējāmies."

Seriāla "Slepkavība Īsttaunā" reklāmas rullītis.

Par aktrisi

Keita Vinsleta dzimusi 1975. gadā Anglijā, viņas vecāki arī ir aktieri. Bērnībā piedalījusies TV projektu filmēšanā. Savus pirmos laurus plūca, pateicoties filmai "Dievišķās radības" ("Heavenly Creatures"), kas atnesa trīs balvas, tostarp bija arī "Empire" balvu. Vēlāk Vinsleta filmējusies kinolentē "Prāts un jūtīgums" ("Sense and Sensibility"), par kuru ieguva pirmo BAFTA godalgu. 24 gadu vecumā Vinsleta filmējās romantiskajā drāmā "Titāniks" un pirmo reizi tika izvirzīta "Oskara" balvai kā labākā aktrise. Pēc tās Keita ieguva iespēju filmēties lieliskās filmās, piemēram, "Brīvdienas" (The Holiday), "Revolucionārais ceļš" ("Revolutionary Road") un "The Reader" – par pēdējo no šīm filmām aktrisei tika piešķirts "Oskars" nominācijā "Labākā aktrise", bet kopumā ir šai balvai izvirzīta septiņas reizes. 

Šobrīd Keita dzīvo Lielbritānijā ar savu trešo vīru Nedu Roknrolu (Ned Rocknroll) un audzina dēlu Lāci (Bear), kura otrs vārds ir Bleizs (tulkojumā no angļu valodas Liesma). Filmējas reti, pielāgojot filmēšanas grafiku ģimenes ritmam. 

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu