Iepazīsti Dzegužkalna apkaimi Muzeju nakts maršrutos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

15. maijā Muzeju naktī Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM) aicina apmeklētājus iepazīt Dzegužkalna apkaimi - vietu, kur dzīvojuši un radījuši literāti un mūziķi un kas ir iedvesmojusi māksliniekus jaundarbu tapšanai. Pasākumam dots poētisks nosaukums "Dzegužkalns aizkūkos" (no Jura Kunnosa dzejoļu krājuma "Pieci, septiņi"), informē Rakstniecības un mūzikas muzeja pārstāve Elīna Drulle.

Piedāvājumā - trīs maršruti: “Sajūtu pastaiga”, “Bērnu taka” un velomaršruts. Pieturas punktos, sekojot norādēm kartē un noskenējot QR kodus, kas vedīs uz RMM mājaslapu, varēs lasīt un klausīties stāstus, ko par Dzegužkalna apkaimi vēsta literārie un kultūras vēstures avoti, veikt radošus uzdevumus un pārbaudīt savas erudīcijas prasmes. Stāstus ierunājuši aktieris Raimonds Celms, dzejnieks Marians Rižijs, rakstniece Laura Vinogradova un daudzi citi. Maršrutu kartes būs publicētas RMM mājaslapas sadaļā (rmm.lv, pasākums “Muzeju nakts 2021”), tās varēs lejupielādēt vai arī saņemt pasākuma dienā no plkst.10.00 pie Muzeju krātuves Pulka ielā 8.

“Sajūtu pastaiga” ir noskaņas maršruts, kurā varēs iepazīt Dzegužkalna nepieradināto daļu, sajust nomales noskaņu un ļauties līdz “Dzegužkalns aizkūkos”. Tā vedīs pa vienu no Rīgas mazākajām ielām, kur savu bērnību pavadījis dzejnieks Eriks Ādamsons, gar namu Buļlu ielā 8, kur no 1891. līdz 1896. gadam pie sava mātes brāļa dzīvojis komponists Emīls Dāziņš un kur tapusi arī pirmā Emīla Dārziņa kompozīcija - kordziesma. Ekskursijas noslēgumā būs iespēja noklausīties komponista Jēkaba Nīmaņa radīto skaņu kompozīciju ar rakstnieku balsīm un sadzīves skaņām. Kopā maršrutā ir iekļauti 23 objekti.

11 kilometru garais velomaršruts ir iecerēts kā foto orientēšanās. Dalībniekiem būs jāatpazīst, kuriem objektiem atbilst attēlos redzamās detaļas un jāieraksta atbildes darba lapā. Pasākuma organizētāji aicina būt radošiem un apmeklēt arī papildu punktus, kuros nofotografēties atbilstoši muzeju nakts tēmai – robežas.

“Bērnu taka” būs radošs piedzīvojums - gājiens pa Dzegužkalnu un tā apkaimi, maršrutā būs iekļauti vairāki uzdevumi un aktivitātes.

Maršruti papildinās RMM pastaigu piedāvājumu “Atklāj Rīgu!”.

Pasākums paredzēts kā individuāls piedzīvojums brīvā dabā vienas mājsaimniecības ietvaros, plānojot aktivitātes tā, lai izvairītos no pulcēšanās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu