Iepazīsti Rīgas Sv. Pētera baznīcu video raidījumu sērijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas Svētā Pētera baznīca
Rīgas Svētā Pētera baznīca Foto: Publicitātes foto

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība aicina ik pirmdienu iepazīt Rīgas Sv. Pētera baznīcu video raidījumu sērijā "Svētā Pētera baznīcas stāsti", informē apvienības pārstāve Vineta Žilinska.

Rīgas Sv. Pētera baznīca ir pilsētas dominante un Rīgas augstākā smaile, ēka, kas savos mūros glabā daudzus interesantus, sen zināmus, bet varbūt piemirstus vai arī nezināmus faktus un stāstus. Šajos video raidījumos kopā ar Sv. Pētera baznīcas pārvaldes direktora vietnieci Unu Jansoni dosimies tos izzināt.

3. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas priekšvakarā, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība publiskoja pirmo raidījumu, un tas veltīts svarīgākajiem vēsturiskajiem faktiem par baznīcu, tostarp vēsturisko Latvijas koordinātu sākumpunktu, Rīgas augstāko gaili un vējrādi, skatu torni un citiem interesantiem faktiem.

Otrajā raidījumā seko aizraujošs stāsts par vēsturisko Rolanda statuju. Savukārt turpmākajās pirmdienās tiks publicēti stāsti par Rīgas vēsturisko namu arhitektonisko detaļu kolekciju, baznīcas epitāfijām un vitrāžām.

Raidījumi tapuši sadarbībā ar SIA “Untitled”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu