Šī Pikaso glezna tagad maksā 103 miljonus dolāru (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Pie loga sēdoša sieviete (Marija Terēze)"
"Pie loga sēdoša sieviete (Marija Terēze)" Foto: SCANPIX

Spāņu mākslinieka Pablo Pikaso glezna "Pie loga sēdoša sieviete (Marija Terēze)" ceturtdien tika pārdota "Christie's" izsolē Ņujorkā par 103,4 miljoniem ASV dolāru (85,6 miljoniem eiro), paziņoja izsoļu nams "Christie's".

1932. gadā pabeigtā glezna pēc 19 minūšu ilgas vairāksolīšanas tika nosolīta par 90 miljoniem dolāru. Pieskaitot nodevas un komisijas maksas, šī summa pieauga līdz 103,4 miljoniem dolāru.

Šī izsole apstiprina gan mākslas darbu tirgus vitalitāti pat Covid-19 pandēmijas apstākļos, gan Pikaso īpašo statusu.

Šis pats mākslas darbs pirms astoņiem gadiem "Sotheby's" izsolē Londonā tika pārdots par 28,6 miljoniem britu mārciņu jeb apmēram 44,8 miljoniem dolāru, kas ir mazāk nekā puse no jaunās cenas.

"Pie loga sēdoša sieviete (Marija Terēze)"
"Pie loga sēdoša sieviete (Marija Terēze)" Foto: Scanpix/AP

Pieci Pikaso darbi tagad ir pārsnieguši simbolisko 100 miljonu dolāru robežu. Visdārgākais Pikaso darbs ir glezna "Alžīras sievietes", kas 2015. gadā tika pārdota "Christie's" izsolē Ņujorkā par 179,4 miljoniem dolāru.

Pēdējo divu gadu laikā šis ir pirmais gadījums, ka kāds mākslas darbs pārsniedzis 100 miljonu dolāru atzīmi, kopš Kloda Monē glezna no sērijas "Siena kaudzes" tika pārdota par 110,7 miljoniem dolāru "Sotheby's" izsolē Ņujorkā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu