ES balvu literatūrā saņēmusi Laura Vinogradova par garstāstu "Upe" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Laura Vinogradova
Laura Vinogradova Foto: Jānis Škapars/TVNET

Eiropas Savienības (ES) balvu literatūrā saņēmusi autore Laura Vinogradova par garstāstu "Upe", laureātu paziņošanas pasākumā pavēstīja Latvijas Rakstnieku savienības (LRS) priekšsēdētājs, literatūrzinātnieks, rakstnieks Arno Jundze.

Uz ES balvu literatūrā bija nominēti četri Latvijas darbi: Janas Egles "Dzimšanas diena", Vinogradovas "Upe", Rasas Bugavičutes-Pēces "Puika, kurš redzēja tumsā" un Svena Kuzmina "Hohma".

Kā iepriekš informēja (LRS) pārstāve Kristiāna Šuksta, ES balva literatūrā ik gadu izceļ daiļliteratūras darbu autorus no visas Eiropas. To saņem jauni autori, kuri ar savu daiļradi demonstrē pārliecinošu un pārsteidzošu sniegumu prozā. Par balvu, rotējot ik pa trim gadiem, cīnās 41 valsts. Šogad nominētas ir 55 grāmatas no 14 valstīm: Albānijas, Armēnijas, Bulgārijas, Čehijas, Islandes, Latvijas, Maltas, Moldovas, Nīderlandes, Portugāles, Serbijas, Slovēnijas, Zviedrijas un Tunisijas.

TVNET intervija ar rakstnieci:

 

Katras valsts īslisti, ko veidoja arī Latvijas autoru darbi, piesaka tās nacionālā žūrija. To veido izdevēju, rakstnieku un grāmatu tirgotāju kā arī sabiedrības pārstāvji. Žūriju izraugās balvas rīkotāju konsorcijs Briselē. Latvijas žūrijā šogad strādā Renāte Punka, Inga Bodnarjuka-Mrazauskas, Latvijas grāmatu tirgotājus pārstāv Kristīne Pīkenena, publiciste, medijus - kultūras žurnāliste Santa Remere. Žūrijas priekšsēdētājs ir rakstnieks Jundze.

Pirmo reizi ES balva literatūrā tika izsludināta 2009. gadā, un šogad tiks pasniegta 13. reizi. Balvu finansē programma "Radošā Eiropa", tās mērķi ir apzināt jaunos literatūras talantus visā Eiropā, veicināt literatūras izplatīšanu un tulkošanu starp dažādām Eiropas valstīm un izcelt Eiropas radošumu un dažādību. Līdz šim no Latvijas balvu saņēmuši trīs autori - Inga Žolude, Jānis Joņevs un Osvalds Zebris.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu