Kā nogalināt palestīniešu teroristu līderi

Jaunā britu aktrise Florense Pjū spraigā spiegu seriālā par Izraēlas slepeno dienestu
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Florence Pjū seriālā "Mazā bundzinieku meitene"
Florence Pjū seriālā "Mazā bundzinieku meitene" Foto: publicitātes

Ja esi spraiga sižeta filmu cienītājs, noskaties spriedzes seriālu "Mazā bundzinieku meitene" ("Little Drummer Girl"), kurā izraēliešu slepenie aģenti nolemj pieņemt darbā angļu aktrisi.

Viņas uzdevums ir iefiltrēties palestīniešu teroristu grupējumā un nogalināt palestīniešu teroristu līderi Kalilu, taču šāds uzdevums pakļauj jaunās sievietes dzīvību nāves briesmām.

Cilvēki neizvēlas kļūt par spiegiem tāpat vien. Visbiežāk šāda izvēle tiek veikta pagātnes notikumu iespaidā, un tieši tas tiek atspoguļots arī seriālā “Mazā bundzinieku meitene”, kas no 1. jūnija pieejams "LMT Viedtelevīzijā". 

Stāsta galvenā varone, nelaimju vajāta, kļuvusi par īstu dumpinieci. Taču skarbās pagātnes stāsti ir vairāk pašas sievietes veidoti, palīdzot attaisnot viņas bohēmisko dzīves stilu. Tāpēc jaunajai dāmai nav nekādu problēmu pieņemt par patiesību jaunus melus un likt pasaulei noticēt, ka tā ir viņas īstenība.

Seriāls balstīts uz Džona le Karē (John le Carré) literāro šedevru ar tādu pašu nosaukumu. Grāmatas autors 20. gadsimta vidū bija britu specdienesta spiegs, kas sāka rakstīt spiegu romānus, publicējot tos ar pseidonīmu Džons le Karē. Kad romāni kļuva plaši pazīstami, to autors pameta darbu specdienestā un kļuva par profesionālu rakstnieku. Grāmatas un seriāla “Mazā bundzinieku meitene” pamatā ir kaislīgs mīlas stāsts un dziļi aizraujošs trilleris. Tajā tiek attēlota pasaule, kurā robeža starp labo un ļauno, kā arī starp mīlestību un naidu ir ļoti smalka.

Džons le Karē (1931 – 2020) 2008. gadā
Džons le Karē (1931 – 2020) 2008. gadā Foto: AP/Scanpix

Viens no seriāla galvenās lomas atveidotājiem ir Holivudā ļoti pieprasītais zviedru aktieris un režisors Aleksandrs Skarsgards (Alexander Skarsgård). Aktieris dzimis 1976. gadā Zviedrijas galvaspilsētā un jau agrā bērnībā dzimtajā zemē bija labi pazīstams un pieprasīts bērnu aktieris. Skarsgarda mamma bija ārste, bet tēvs – populārs zviedru aktieris. Pasaules slavu un popularitāti aktieris ieguva pēc lomas slavenajā vampīru sāgā “Patiesās asinis” (True blood). Par Perija lomas atveidojumu HBO seriālā “Lielie mazie meli” (Big Little Lies), kas arī pieejams "LMT Viedtelevīzijā", aktieris saņēmis "Zelta Globusa" balvu, "Emmy" balvu, kā arī Ekrāna aktieru ģildes balvu.

Jauno angļu aktrisi, kura kļūst par izraēļu spiedzi, atveido 25 gadus vecā Florence Pjū (Florence Pugh). Viņa dzimusi 1996. gadā Oksfordā. Jaunā aktrise plašāku atpazīstamību ieguva pēc lomas, kurā atveidoja vardarbīgu, jaunu līgavu drāmā "Lēdija Makbeta" (Lady Macbeth), par kuru ieguva Britu neatkarīgā kino balvu. Aktrise savas līdzšinējās karjeras laikā bijusi nominēta BAFTA kino balvai un vairākkārt – arī Amerikas Kinoakadēmijas balvai "Oskars".

Foto: Britu aktrise Florence Pjū.

Seriālu režisējis Dienvidkorejas režisors, producents, rakstnieks un bijušais kino kritiķis Park Chan-wook, kurš ieguvis dažādus apbalvojumus gan Kannu kinofestivālā, gan Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā. Savu pirmo BAFTA kino balvu mākslinieks ieguva 2018. gadā, un viņa darbi ir izrādīti arī Latvijā kinofestivāla “Baltijas pērle” ietvaros.

Seriāla "Mazā bundzinieku meitene" reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu