LTV atklāj, cik valstij izmaksāja dalība Eirovīzijā (25)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Samanta Tīna ar bekvokālistēm Eirovīzijas atklāšanas pasākumā Roterdamā
Samanta Tīna ar bekvokālistēm Eirovīzijas atklāšanas pasākumā Roterdamā Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas pārstāve Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising" šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ierindojās pēdējā vietā savā pusfinālā. Nu izdevumam "Privātā Dzīve" ir izdevies noskaidrot, cik valstij izmaksāja dalība konkursā.

Izdevums "Privātā Dzīve" vēsta, ka šogad kopējās Eirovīzijas izmaksas Latvijas Televīzijai bijušas nedaudz vairāk par 150 tūkstošiem eiro.

"Parasti LTV ieguldītā summa ir aptuveni 100 tūkstoš eiro, bet šogad tā palielinājās Covid-19 ierobežojumu un Eiropas Raidorganizāciju apvienības (ERA) prasību dēļ," izdevumam norāda LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Papildus ierastajiem priekšnesuma sagatavošanas darbiem šoreiz katrai dalībvalstij bija jānodrošina rezerves video, ja nu kāda delegācija pandēmijas dēļ uz skatuves tomēr nevarēja kāpt.

Tāpat papildu izmaksas sastādīja arī katra delegācijas pārstāvja izmitināšana savā viesnīcas numuriņā - arī tas bijis ERA epidemioloģiskās drošības nosacījums.

"Privātā Dzīve" vēsta, ka pārējās izmaksas veidojuši priekšnesuma izveide uz lielās skatuves, grafiskie videorisinājumi, TV režijas koncepta izstrāde, tērpu izveide, komandējuma izmaksas delegācijai, viesnīcas, algas un arī speciāla Eirovīzijai veltītā raidījuma "Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu" sagatavošana.

Jau vēstījām, ka 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvaras laurus plūca Itālijas pārstāvji "Måneskin" ar dziesmu "Zitti E Buoni".

Latvija finālam nekvalificējās, savā pusfinālā paliekot pēdējā vietā.

Foto: 65. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu