Aizvadīts vēl viens pilotprojekts: dažiem apmeklētājiem izrādījušies nederīgi sertifikāti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sertifikāts
Sertifikāts Foto: Edijs Pālens/LETA LETA

Šovakar "Hanzas peronā" noritēja komēdijas-koncerts "Mēs jūs mīlam: Pilotprojekts", kura apmeklēšanas priekšnosacījums bija Covid-19 sertifikāts.

Pārbaude noritējusi raiti un veiksmīgi, tomēr ap desmit cilvēki nevarēja apmeklēt pasākumu, jo viņiem pēc potēšanās vēl nebija pagājis nepieciešamais dienu skaits, lai iegūtu vakcinētā statusu, pastāstīja kultūrvietas pārstāve Ieva Irbina.

Kā skaidroja Irbina, daži cilvēki vēl mulst par to, kad viņi skaitās pilnībā vakcinēti. Tāpēc, viņasprāt, būtu noderīgi plašāk informēt sabiedrību par to, ka Covid-19 sertifikāts ir derīgs,

ja ir pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas vai trīs nedēļas pēc saņemtas pirmās ražotāja "AstraZeneca" vakcīnas.

Jāņem arī vērā, ka 14 dienu termiņa atskaite sākas nākamajā dienā pēc pēdējās potes, atgādināja "Hanzas perona" pārstāve.

Viņa norādīja, ka sertifikātu pārbaude noritējusi veiksmīgi un ka nebija neviena gadījuma, kad sistēma nenoskenētu kodu.

Irbena norādīja, ka padoms apmeklētājiem ir pārliecināties, ka ir pagājis nepieciešamais laiks pēc vakcinēšanās. To ir iespējams izdarīt arī Covid-19 sertifikāta mājaslapā "covid19sertifikats.lv", konkrētajā dienā pārbaudot, vai sertifikāts ir derīgs. Piemēram, viens no biļetes īpašniekiem tādā veidā šodien noskaidroja, ka viņam vēl nav derīga vakcinēšanās sertifikāta, tāpēc viņa personalizēto biļeti varēja nodot citam cilvēkam, kurš bija pilnībā vakcinējies.

Tāpat nepieciešama skaidra komunikācija par QR koda lietošanu, proti, ja iedzīvotāji vēlas autorizēties ar mobilajā ierīcē esošu QR kodu, tas pirms tam jālejuplādē vietnē "covid19sertifikats.lv", norādīja Irbina. Daži apmeklētāji nebija kodu lejuplādējuši, bet tikai uzņēmuši koda ekrānšāviņu, ko pārbaudē nav iespējams noskenēt.

Kultūrvietas pārstāve gan norādīja, ka tās bija tikai dažas situācijas, ko izdevās atrisināt pāris minūtēs, jo cilvēki vēlreiz apmeklējuši vietni un lejuplādējuši nepieciešamo sertifikātu ar QR kodu.

Pasākumu apmeklējuši gandrīz 250 cilvēki. Lielākā daļa apmeklētāju uz pasākumu bija ieradusies ar izdrukātiem vakcinēšanās sertifikātiem. Irbina uzsvēra, ka pārbaudes sistēma strādā, tikai nepieciešams nedaudz vairāk laika. Atšķirībā no laika pirms Covid-19 pandēmijas, kad biļetes pārbaudei vajadzēja 10 līdz 15 sekundes, tagad jārēķinās ar apmēram 30 sekundēm, ja telefonā ir jāver vaļā gan sertifikāts, gan biļete, piebilda Irbena.

"Hanzas perona" pārstāve pastāstīja, ka cilvēki bijuši priecīgi, ka var pasākumu apmeklēt brīvā gaisotnē bez maskām, un "visi gāja prom smaidīgi".

Kā ziņots, pasākums "Mēs jūs mīlam: Pilotprojekts" ir viens no sešiem pilotprojektiem, kura mērķis cita starpā ir pārbaudīt digitālā Covid-19 sertifikāta lietošanu, kā arī gaidāmos publisko pasākumu atvieglojumus.

Pasākumu varēja apmeklēt tikai tie skatītāji, kuri ir vakcinēt pret Covid-19 un ir pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas vai trīs nedēļas pēc saņemtas pirmās ražotāja "AstraZeneca" vakcīnas, kā arī tie skatītāji, kuri ir pārslimojuši Covid-19 pēdējo sešu mēnešu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu