Sākas ikgadējais starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls "Laiks dejot"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Festivāls "Laiks dejot"
Festivāls "Laiks dejot" Foto: publicitātes

Rīgā un Ventspilī no piektdienas līdz 22. jūnijam un augustā norisināsies starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls "Laiks dejot", informē pasākuma izpildproducente Baiba Ozoliņa.

Festivāla laikā plānotas gan "pop-up" izrādes, gan interneta tiešraides, gan klātienes izrādes ar skatītājiem, ievērojot epidemioloģiskos nosacījumus. Visas norises jūnijā būs bezmaksas.

Ozoliņa pavēstīja, ka festivāls "Laiks dejot 2021" pievērsīsies tēmai "Dienvidi", kas ir trešā tēma festivāla trīs gadu koncepta ciklā un ļaus iepazīt Balkānu reģiona laikmetīgās dejas pārstāvjus. Programma ar nosaukumu "Balkānu ģimene" izstrādāta sadarbībā ar Slovēnijas laikmetīgās dejas un performances festivālu "Exodos".

Festivālā aicināti piedalīties mākslinieki no Slovēnijas, Ziemeļmaķedonijas, Kosovas, Čehijas, Albānijas un Horvātijas, aktualizējot un iekustinot Baltijas un Balkānu valstu laikmetīgās dejas mākslinieku un organizāciju sadarbību un pieredzes apmaiņu.

Festivāla jūnija norisēs piedalīsies mākslinieki no Slovēnijas, Čehijas un Albānijas, bet augustā sagaidāmas Kosovas, Horvātijas un Ziemeļmaķedonijas mākslinieku izrādes. Pēc Ozoliņas paustā, īpašs notikums festivālā būs Slovēnijas un Latvijas dejas mākslinieku sadarbībā tapusī izrāde "Inter/view", kas būs skatāma 19. jūnijā.

Pasākuma izpildproducente atzīmēja, ka būtiska "Laiks dejot" sastāvdaļa ir Latvijas laikmetīgās dejas prezentācija. Šogad festivāla laikā varēs redzēt Kristīnes Brīniņas, Anetes Tambakas, Jāņa Putniņa, Naura Miķeļa Gobas un Aigara Larionova, kā arī Ievas Gaurilčikaites-Santas un Krišjāņa Santa un citu mākslinieku izrādes. Plānots, ka festivāla programmu papildinās ārvalstu pasniedzēju vadītas meistarklases, dejas improvizācijas "džemsesija" un diskusija.

Festivāls norisināsies Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, laikmetīgās mākslas centrā "Noass" uz "AB" dambja, telpā "Podi un podi" Rīgā, kā arī Ventspilī sadarbībā ar teātra namu "Jūras vārti". Izrādes un meistarklases lielākoties notiks brīvdabas apstākļos.

Ozoliņa uzsvēra, ka šogad, saskaroties ar epidemioloģiskajiem ierobežojumiem, meistarklases būs pieejamas tikai profesionāļiem. Visi festivāla pasākumi būs pieejami bezmaksas, klātienes izrādes - tikai uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas, testēšanas sertifikātu un personību apliecinošu dokumentu.

Par festivālu

"Laiks dejot" aizsākās 1998. gadā kā Latvijas horeogrāfu laikmetīgās dejas izrāžu vakari. Gadu gaitā tas izaudzis līdz festivāla formātam un kopš 2006.gada ieguvis starptautisku statusu. Pateicoties ikgadējai norisei un piedāvāto notikumu kvalitātei, festivāls ieguvis atpazīstamību arī ārpus Latvijas robežām.

Pastāvēšanas laikā "Laiks dejot" piedalījušies mākslinieki no vairāk nekā trīsdesmit valstīm. Festivālu rīko biedrība "Party" sadarbībā ar Horeogrāfu asociāciju un Latvijas Kultūras akadēmiju. Festivāla norisē tiks ievēroti valstī noteiktie epidemioloģiskās drošības noteikumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu