Esplanādē atklāts Aigara Bikšes pilsētvides objekts "Globālās sasilšanas templis" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Atklāj pilsētvides objektu "Globālās sasilšanas templis"
Atklāj pilsētvides objektu "Globālās sasilšanas templis" Foto: Jānis Škapars/TVNET

22. jūnijā Esplanādē atklāts tēlnieka Aigara Bikšes veidots pilsētvides objekts “Globālās sasilšanas templis”. Tas veltīts mūsdienu klimata pārmaiņu problēmām, kas satrauc lielu sabiedrības daļu. Aplūko foto no svinīgās atklāšanas! 

Pilsētvides objekts kalpos kā mūsdienīgs templis šai tēmai, kas šobrīd asi ietekmē gan politiskus notikumus, gan ekonomiskus lēmumus, gan arī ražošanas nozari.

Aigars Bikše
Aigars Bikše Foto: Jānis Škapars/TVNET

Globālā sasilšana ir daļa no diskusijas, kas saistīta ar klimata pārmaiņām pasaulē. Jautājumi par cilvēka darbības rezultātā notiekošajām izmaiņām Zemes klimatā ir aktuāls ne tika mūsu paaudzei, bet tāds tas noteikti būs arī nākošajām paaudzēm, meklējot jaunus risinājums, kā turpināt ērto ikdienas dzīvi. “Globālās sasilšanas templis” ir mākslas instalācija, kas ne tikai piedāvā templim līdzīgu atmosfēru, fiziskās sajūtās ilustrējot nedrošības sajūtu par straujajām klimata pārmaiņām, bet darbs runā arī par cilvēka vispārēju atrautību no savām saknēm un zemes. Attieksme pret globālo sasilšanu un cilvēku saimniecisko darbību, kas izraisa šo sasilšanu, sadala sabiedrību divās daļās: tajos, kas vēlās izmainīt esošos dzīves paradumus un saimniekošanas ekonomisko modeli un tajos, kas nav gatavi pārmaiņām.

Foto: Atklāj pilsētvides objektu "Globālās sasilšanas templis".

Instalācija Esplanādē būs pieejama visu vasaru. Vairāk informācijas meklēt fonda “Mākslai vajag telpu” oficiālajā tīmekļa vietnē makslaivajagtelpu.lv vai fonda Facebook lapā: https://www.facebook.com/makslaivajagtelpu

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu