Veidenbauma leģendārais citāts iedzīvināts Ralfa Eilanda jaunajā klipā (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Dzejnieka Eduarda Veidenbauma slavenais citāts un dzejolis “Viss ir joks” ticis iedzīvināts dziesmā un videoklipā, ko radījuši "Liepaja Music Orchestra" mūziķi ar tā vadītāju Jāni Ivuškānu sadarbībā ar dziedātāju Ralfu Eilandu.

Arī šī dziesma sākotnēji radīta īpaši muzikālā dzīvesstāsta “No Veidenbauma neaizbēgsi” saturam, kurš iekļauts programmas “Skolas soma” ietvaros un šobrīd līdz ar videoklipa iznākšanu cikliski noslēdz Veidenbauma zīmē radoši aizvadīto gadu.

Dziesmas mūziku sarakstījis dziedātājs Ralfs Eilands kopā ar trompetistu, aranžētāju, komponistu un Liepaja Music Orchestra vadītāju Jāni Ivuškānu, tās noskaņā ļaujoties omulīgai pašironijai, kas sakņojas oriģinālā dzejoļa tekstā: “Viss ir joks, par visu smejies, Laid, lai citi raud un vaid. Ja ir labi – pakavējies, Un, ja netīk, – projām laid!”

Videoklipa sižetiskā līnija veido acīmredzamu un amizantu paradoksu, kur Liepājas Karostas cietuma vidē galvenais uzrauga tēls ir mazs puika, kurš, mēģinot izpildīt visus tam uzticētos pieaugušā cilvēka pienākumus, vienlaikus ir rotaļīgs, nopietns un reizēm bezpalīdzīgs bez sava asistenta (Ralfa Eilanda) izpalīdzīgās rokas.

Videoklips tapis pateicoties Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālam atbalstam.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu