Pabeigta pirmo sešu dzīvojamā kvartāla "Lindenholma" ēku būvniecība (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Nekustamo īpašumu attīstītāja "Vastint Latvia" attīstītajā "premium" klases dzīvojamajā kvartālā "Lindenholma" pabeigti pirmās kārtas sešu ēku būvniecības un labiekārtošanas darbi, aģentūrai LETA pavēstīja attīstītāja pārstāvji.

Projekta pirmajā kārtā uzbūvētas sešas dzīvojamās ēkas ar 209 dažādas konfigurācijas dzīvokļiem, bet kopumā "Lindenholmā" plānoti vairāk nekā 660 dzīvokļu 19 ēkās.

"Vastint Latvia" pārstāve Gita Deniškāne iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka attīstītājs neatklāj investīciju apmēru konkrētos objektos. Vienlaikus viņa piebilda, ka visas konkrētās apkaimes attīstīšanas investīciju apmērs līdz 2020.gada beigām sasniedzis 85 miljonus eiro.

"Lindenholma" ir jauns "premium" klases dzīvojamais kvartāls Rīgas un Mārupes robežvietā starp Kārļa Ulmaņa gatvi, Malduguņu ielu un Daibes ielu. Pirmās kārtas ietvaros izbūvētas sešas dzīvojamās ēkas ar 107 dzīvokļiem un 12 apartamentiem īrei un 90 dzīvokļiem pārdošanai, kā arī neliela ēka ar komerctelpām - vīna studijai.

Ēku iekšpagalmos ir izveidotas aktīvās atpūtas zonas ar četriem spēļu laukumiem bērniem un jauniešiem, āra trenažieriem, sporta laukumiem un piemājas teritoriju atpūtai. Kopumā "Lindenholmas" projektā iestādīti vairāk nekā 100 koku un 14 400 dažādu krūmu un augu. Katram dzīvoklim ir balkons līdz 13,6 kvadrātmetru platībā, bet pilsētvillu tipa ēkās ir terases līdz 46 kvadrātmetru platībā. Visi dzīvokļi ir ar pilnu iekšējo apdari, ēku pagrabos ir pieejamas individuālas noliktavas telpas, slēdzama velosipēdu novietne un koplietošanas veļas telpa.

"Lindenholmas" projekta autori ir SIA "Didrihsons arhitekti" Gata Didrihsona un Anša Klīdzēja vadībā, būvprojekta tehnisko izstrādi vadījuši Arvīds Līkops un Kristaps Blaubergs no SIA "Linia", ēku interjeru autors - Svjatoslavs Aļeiņikovs no SIA "in4 design ideas", būvdarbu ģenerāluzņēmējs - SIA "Deprom LV", bet par būvuzraudzību rūpējās SIA "Forma 2". Teritorijas labiekārtojuma projektu izstrādājuši SIA "Labie koki", bet labiekārtošanas darbus veikuši SIA "Pēterdārzs" speciālisti.

2020.gada nogalē ir saņemtas nākamo kārtu būvatļaujas, un arhitektu birojs "Didrihsons arhitekti" ir sācis projektēšanu. Nākamajās kārtās paredzēts turpināt attīstīt 13 dažādas ēkas ar 457 dzīvokļiem.

Blakus "Lindenholmai" atrodas biroju komplekss "Business Garden Rīga", kam patlaban ir pabeigta pirmā kārta un plānots sākt tā otrās kārtas būvniecību. Turpat blakus, Daibes ielā 27 norit daudzstāvu autostāvvietas celtniecība, kas nodrošinās vietu automašīnām gan "Business Garden Rīga" darbiniekiem un viesiem, gan "Lindenholmas" iedzīvotājiem.

"Vastint Latvia" ir daļa no "Vastint Group", kas darbojas Latvijas tirgū no 2003.gada. "Vastint Latvia" līdz šim realizētie projekti ir "AC Hotel by Marriott Riga", biroju ēka "Zaļā 1", dzīvojamais nams "Futuris", dzīves un darba telpas Magdelēnas kvartāla pirmā kārta, kā arī biroju ēku kompleksa "Business Garden Rīga" pirmā kārta. Būvniecība norit urbāna koncepta dzīvojamo ēku projekta "Lindenholma" pirmajā kārtā. Paralēli turpinās darbs pie nākamo kārtu plānošanas Magdelēnas kvartālā, "Business Garden Rīga" un "Lindenholma", kā arī koncepta izstrādes 19 hektāru īpašumam "Ezerparks".

"Vastint Latvia" 2019.gadā strādāja ar 7,076 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 264 670 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas "Vastint Latvia" pamatkapitāls ir 21 miljons eiro, bet tās vienīgā īpašniece ir Nīderlandes "Vastint Holding". Kompānijas patiesie labuma guvēji ir trīs Zviedrijas un Austrijas pilsoņi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu