"One Vanderbilt" debesskrāpim Ņujorkā pievienos caurspīdīgu stikla liftu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

"Kohn Pedersen Fox" īpaši augstā debesskrāpja "One Vanderbilt" augšpusē tiek būvēti stikla lifti un skatu laukums.

Saukta par "Summit One Vanderbilt", liftu un terases konstrukcija tiek būvēta 427 metrus augstās ēkas augšdaļā līdzās Lielajai Centrālajai stacijai Midtaunā.

"Kohn Pedersen Fokx" projektēja "One Vanderbilt" un "Summit One Vanderbilt" attīstītājam "SL Green Realty". Stikla konstrukcija ir sadalīta trīs daļās - pacelšanās, levitācija un virsotne.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Pacelšanās daļa ietver braucienu ar caurspīdīgu stikla liftu, kas apmeklētājus aizvedīs īpaši augstā debesskrāpja ārpusē 369 metru augstumā.

Stikla kastes, kas ir daļa no levitācijas, izvirzīsies no ēkas sāniem, ļaujot viesiem skatīties lejup uz pilsētu.

Terases, no kuras paveras skats uz pilsētu, nosaukums ir "Summit" jeb "Virsotne", un tai būs augstas stikla perimetra sienas un ārpustelpu bārs.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Kopumā "Summit One Vanderbilt" stikla konstrukcija apņem 6038 kvadrātmetrus četros līmeņos.

"Mēs esam izveidojuši galamērķi, kas piedāvā interaktīvu pieredzi, kas paliks atmiņā visu mūžu ar labākajiem, paplašinātajiem skatiem visā Ņujorkā," sacīja "SL Green Realty" izpilddirektors Marks Holidejs.

Dizaina studija "Snøhetta" veido projekta interjerus, kas ietvers labiekārtotu dārzu, kā arī radošās studijas "Kenzo Digital" "iegremdējošu mākslas pieredzi".

"Summit One Vanderbilt" apmeklētājiem tiks atvērts 2021. gada 21. oktobrī.

"One Vanderbilt", kas tika atvērts 2020. gadā, ir ceturtais augstākais tornis Ņujorkā pēc "One World Trade Center", "Central Park Tower"  un "111 West 57th Street", no kuriem pēdējie divi joprojām tiek būvēti.

Darbs pie "One Vanderbilt" aizkavējās 2015. gadā, kad Lielās Centrālās stacijas īpašnieki iesniedza prasību tiesā izvērtēt ēku gaisa telpas tiesības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu