Kā tika atšķetināta Holivudas seksa plēsoņas Vainstīna lieta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Noķer un nogalini: podkāsta ieraksti" (modele Ambra Batilana Gutiresa (Ambra Battilana Gutierrez) )
"Noķer un nogalini: podkāsta ieraksti" (modele Ambra Batilana Gutiresa (Ambra Battilana Gutierrez) ) Foto: HBO

13. jūlijā telekompānija HBO skatītāju vērtējumam nodeva ilgi gaidīto dokumentālo seriālu "Noķer un nogalini: podkāsta ieraksti" (Catch And Kill: The Podcast Tapes). Seriāls sešās sērijās iedzīvina amerikāņu izmeklējošā žurnālista Ronana Ferova (Ronan Farrow) savulaik podkāstu veidā gatavotās dziļi personiskās un atmaskojošās intervijas ar cilvēkiem, kuri bija iesaistīti bēdīgi slavenā Holivudas producenta Hārvija Vainstīna (Harvey Weinstein) seksuālās uzmākšanās skandālā.

Tā ietekmē pirms vairākiem gadiem visā pasaulē aizsākās kampaņa #MeToo. Latvijā seriālu no 14. jūlija demonstrē "LMT Viedtelevīzija".

Žurnālists Ronans Ferovs ir amerikāņu aktrises Mias Ferovas un kulta režisora Vudija Alena dēls, kurš savulaik tika iesaistīts savu vecāku šķiršanās skandālā. Viņš atsvešinājās no tēva, kad Alens apprecējās ar viņa pusmāsu – mātes adoptēto meiteni Sunu Ji Previnu. Aktīvi darbojies juridiskajā un politiskajā sfērā, Ferovs sāka gatavot esejas un rakstus dažādiem preses izdevumiem, līdz saņēma piedāvājumu veidot savu pētnieciskās žurnālistikas sižetus NBC televīzijas kanāla populārajā šovā Today. Ferovs nereti pievērsās arī dažādu seksuāla rakstura pārkāpumu izmeklēšanai. 2017. gadā žurnāls The New Yorker publicēja Ferova rakstu par viņa veikto izmeklēšanu Holivudas producenta Hārvija Vainstīna seksuālās uzmākšanās epizodēs. Par to 2018. gadā tika saņemta prestižā Pulicera balva. Kā tika ziņots vēlāk, Ferovs sākotnēji piedāvāja materiālu publicēt iepriekš minētā TV raidījumā, bet NBC atteicās demonstrēt sagatavoto sižetu.

"Noķer un nogalini: podkāsta ieraksti"
"Noķer un nogalini: podkāsta ieraksti" Foto: HBO

Ferova veiktais pētījums tika apkopots grāmatā “Noķer un nogalini” (Catch and Kill), kas vēlāk tika izdota arī audio versijā. Uz tās pamata tika izveidots podkāsts, kurš iemantoja plašu popularitāti.

Šonedēļ prezentētā prestižās Emmy balvas ieguvēju Fentona Beilija (Fenton Bailey) un Rendija Barbato (Randy Barbato) veidotā dokumentālā seriāla pamatā ir Ferova podkāsts, kurš nu ir ieguvis arī vizuālu formu. Vienlaikus ar paša Ferova skatījumu uz notikušo “Noķer un nogalini: podkāsta ieraksti” iekļauj arī skandālā iesaistīto personu stāstus un viedokļus par tā laika notikumiem. Seriāla gaitā tiek atklāti arī izaicinājumi, ar kuriem nācās saskarties Ferovam, sākotnēji gatavojot sižetu NBC raidījumam. Tiek publiskots arī veids, kā stāsts tomēr sasniedza auditoriju, kā arī žurnālista secinājumi pēc izmeklēšanas laikā veikto atklājumu publicēšanas.

"Noķer un nogalini: podkāsta ieraksti"
"Noķer un nogalini: podkāsta ieraksti" Foto: HBO

Ferovs jau iepriekš ir sniedzis savus komentārus par Vainstīnu un ar producentu saistīto seksuālās uzmākšanās skandālu 2019. gada filmā “Neaizskaramais” (Untouchable).

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu