Latvijas ekspozīcijas māksliniecisko ideju Venēcijas biennāles mākslas izstādei izstrādās LLMC

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krāsas labdarības lielkoncerta "Uzcel savu baznīcu!" laikā Bruknas muižā.
Krāsas labdarības lielkoncerta "Uzcel savu baznīcu!" laikā Bruknas muižā. Foto: Ieva Makare/LETA

Kultūras ministrija (KM) par 132 231 eiro uzticēs "Latvijas Laikmetīgās mākslas centram" (LLMM) īstenot Latvijas ekspozīcijas ideju Venēcijas biennāles 59.Starptautiskajā mākslas izstādē, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB)publiskotā informācija.

LLMM radīs ekspozīcijas ideju veiksmīgai Latvijas dalībai Venēcijas biennāles 59.Starptautiskajā mākslas izstādē. Uzsvērts, ka LLMM būs ne tikai saprotami, skaidri jānoformulē ekspozīcijas ideja, bet arī jāizklāsta ekspozīcijas koncepcija. Tāpat LLMM apņemas īstenot realitātē ekspozīcijas ideju, ņemot vērā pieejamo finansējumu.

Tehniskajā specifikācijā akcentēts, ka ekspozīcijas idejas īstenošanas aprakstā jāietver veicamie pasākumi un to kalendārais grafiks, informācija par gaidāmajiem rezultātiem. LLMM būs jāveic arī organizatoriskie un menedžmenta pienākumi, administrējot Latvijas dalību Venēcijas biennālē, tai skaitā ekspozīcijas izstrādāšanu, visu ekspozīcijas nodrošināšanai nepieciešamo materiālu transportēšanu uz Venēciju un atpakaļ uz Rīgu, ekspozīcijas uzstādīšanā un demontēšanā iesaistītā personāla nogādāšanu uz Venēciju un atpakaļ uz Rīgu, un citas nepieciešamās darbības.

LLMM būs jāsadarbojas ar māksliniekiem, noslēdzot ar viņiem rakstiskus līgumus par Latvijas ekspozīcijai paredzēto mākslas darbu radīšanu un paredzot izstādei jaunradīto mākslas darbu iekļaušanu Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijā, ja par to iekļaušanu ir lēmusi Laikmetīgās mākslas muzeja Starptautiskā ekspertu komisija.

Paredzēts, ka LLMM nodrošinās ekspozīcijas tīmekļvietnes "latvianpavilion.lv" tehniskā, vizuālā, saturiskā risinājuma izstrādi un tīmekļvietnes darbību, tai skaitā nodrošinās ekspozīcijas sociālo tīklu kontu darbību. Tāpat biedrībai būs jāsagatavo ekspozīcijas katalogs vismaz latviešu un angļu valodā. Līdzās citiem pienākumiem, LLMM nodrošinās ekspozīcijas atklāšanas pasākumu, kā arī ekspozīcijas darbību un tās uzraudzīšanu, ja tas būs nepieciešams.

Venēcijas biennāles 59.Starptautiskā mākslas izstāde norisināsies no 2022. gada 23.aprīļa līdz 27.novembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu