Johansone sūdz tiesā "Disney" par "Melnās atraitnes" straumēšanu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Melnā atraitne"
"Melnā atraitne" Foto: kadrs no video

Amerikāņu kino aktrise Skārleta Johansone iesūdzējusi tiesā mediju un izklaides industrijas konglomerātu "Walt Disney Company" par filmas "Black Widow" ("Melnā atraitne") straumēšanu, apgalvojot, ka tādējādi esot pārkāpti kontrakta nosacījumi, turklāt viņai liegti potenciālie ienākumi.

Losandželosas Augstākajā tiesā ceturtdien iesniegtajā prasībā "Black Widow" galvenās lomas atveidotāja un izpildproducente apgalvo, ka viņas kontraktā bijusi garantēta filmas ekskluzīva izrādīšana kinoteātros.

Johansones potenciālā peļņa esot bijusi saistīta ar filmas ieņēmumiem kinoteātros, tomēr uzņēmums to vienlaikus sācis demonstrēt gan kinoteātros, gan straumēšanas pakalpojumā "Disney+".

"Disney" pārstāvis sakariem ar presi paziņojumā norādīja, ka vēršanās tiesā nav pamatota.

"Šī prasība ir īpaši bēdīga un sarūgtinoša, ņemot vērā klajo nerēķināšanos ar Covid-19 pandēmijas šausmīgo un ieilgušo globālo iespaidu," teikts paziņojumā.

Black Widow
Black Widow Foto: Filmikaader

"Black Widow" iznākšana uz ekrāniem pandēmijas ierobežojumu dēļ vairākkārt tika atlikta, bet pirmizrādes nedēļas nogalē Ziemeļamerikas kinoteātros nopelnīja 80 miljonus dolāru un starptautiskajos tirgos vēl 78 miljonus dolāru, kas kopš pandēmijas sākuma bija nepieredzēti augsti ieņēmumi.

Tiesa gan, jau nākamajā nedēļās nogalē kases ieņēmumi strauji kritās. ASV kinoteātru īpašnieku organizācija jau paudusi nopēlumu stratēģijai, kad filmas vienlaikus nonāk kinoteātros un straumēšanas platformās.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu