"Rīgas birža" 10 gadu darbību atzīmēs ar Itālijas mākslas darbu izstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Omars Galljāni. Pašportrets ar zvaigznēm. 2021. Koks, zīmulis. 107x127 cm. Fragments.
Lorenco Puljizi. Pasludināšana. 2020. Audekls, eļļa. 300x200 cm. Fragments
Omars Galljāni. Pašportrets ar zvaigznēm. 2021. Koks, zīmulis. 107x127 cm. Fragments. Lorenco Puljizi. Pasludināšana. 2020. Audekls, eļļa. 300x200 cm. Fragments Foto: publicitātes

Atzīmējot desmit gadu jubileju, Mākslas muzejs "Rīgas birža" sadarbībā ar Florences Ufici galeriju atklās itāļu mākslas izstādi "Pašatklāsme. Tintoreto, Omars Galljāni, Lorenco Puljizi", informē izstādes kuratore Astrīda Rogule.

Viņa norādīja, ka izstādes centru veidos renesanses laikmeta itāļu mākslinieka Tintoreto glezna "Jauna vīrieša portrets", kura Rīgā būs skatāma pirmo reizi. Izstāde tiek rīkota ar Borisa un Ināras Teterevu fonda, kā arī Itālijas vēstniecības Latvijā atbalstu, un būs aplūkojama no 21.augusta līdz 14.novembrim.

Mākslas muzeja "Rīgas birža" vadītāja Daiga Upeniece uzsvēra, ka muzeja tēls ir saistīts ar Itāliju, kas atspoguļojas arī krāšņajās Venēcijas palaco formās celtajā ēkā. Tāpēc, pēc viņas paustā, bija skaidra izvēle šo jubileju, gluži tāpat kā savulaik muzeja telpu atklāšanu, iezīmēt ar itāļu kultūras klātbūtni.

Mākslas muzeja "Rīgas birža" fasāde. 2012.
Mākslas muzeja "Rīgas birža" fasāde. 2012. Foto: Valters Lācis

"Pirms desmit gadiem tā bija Berengo studijas stikla objektu kolekcija "Glasstress Riga" un gadu vēlāk - Dmitrija Gutova darbs "Gondola" muzeja ātrijā. Šovasar tā būs laikmetīgās un klasiskās mākslas saspēle "Pašatklāsmē"," akcentēja Upeniece.

Itālijas mūsdienu mākslinieki Omars Galljāni un Lorenco Puljizi skatītājus iepazīstinās ar speciāli izstādei radītām lielformāta kompozīcijām, kuru ieceres un māksliniecisko izteiksmes līdzekļu izvēle sakņojas Itālijas glezniecības tradīcijās. Abi mākslinieki jau vairākkārt ir veidojuši kopizstādes Itālijā - 2018.gadā Milānas "Museo Francesco Messina", 2017.gadā Neapoles "Pio Monte della Misericordia" muzejā un 2016.gadā - Sicīlijas Laikmetīgās mākslas muzejā "Palazzo Riso Palermo" -, tāpēc izstāde "Rīgas biržā" uzskatāma par mērķtiecīgu viņu radošās sadarbības turpinājumu, norādīja izstādes kuratore.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu