Arhitektūras studija SOM projektēs olimpisko ciematu 2026. gada ziemas olimpiskajām spēlēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/Skidmore, Owings & Merrill

Arhitektūras studija "Skidmore Owings & Merrill" ir izvēlēta, lai projektētu olimpisko ciematu 2026. gada ziemas olimpiskajām spēlēm, kuras tiks rīkotas Milānā un Kortīnā d'Ampeco.

SOM olimpiskā ciemata projekta priekšlikumi ietver divu vēsturisku būvju pārveidošanu un sešu koka ēku celtniecību, lai 2026. gada pasākuma laikā uzņemtu sportistus. Taču pēc spēlēm tie kļūs par finansiāli pieejamiem mājokļiem.

Koka ēkas tiks būvētas ņemot vērā Milānas vēsturisko arhitektūru, vienlaikus izmantojot mūsdienīgus materiālus.

"Pateicoties novatoriskām ilgtspējības iespējām, ciemats mērķēs atstāt minimālu ietekmi uz vidi saskaņā ar NZEB (gandrīz nulles enerģijas ēku) prasībām," teikts SOM paziņojumā.

Foto: Instagram/Skidmore, Owings & Merrill

Manfredi Catella, COIMA dibinātājs un izpilddirektors, piebilda: "2026. gada Olimpiskais ciemats būs jauna Milānas pilsētbūvniecības laboratorija, kas pirmā tiks izstrādāta un uzbūvēta turpmākajā konfigurācijā ar telpām, funkcijām un materiāliem, kas jau ir paredzēti to pārveidošanai, ievērojot NZEB principus."

Šīs funkcijas ietvers pasīvās dzesēšanas stratēģijas, saules paneļus un jumta dārzus, kas kopā ļaus ciematam saražot līdz 30 procentiem nepieciešamās enerģijas.

Priekšlikumā ir iekļautas arī otrreiz pārstrādātas lietus ūdens sistēmas un pilsētas lauksaimniecībai paredzētas telpas.

Foto: Instagram/Skidmore, Owings & Merrill

Olimpisko ciematu paredzēts pabeigt 2025. gada jūlijā, pirms ziemas spēlēm, kas paredzētas 2026. gada 6. līdz 22. februārī.

25. ziemas olimpiskās spēles kopīgi rīkos Milānas pilsēta un slēpošanas kūrorts Kortīna d'Ampezzo, kas atrodas Itālijas Dolomītu kalnos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu