Galerijā "Look" tiks atklāta lietuviešu gleznotāja Jurģa Tarabildas personālizstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LOOK

18. augustā galerijā "Look" tiks atklāta uzlecošās lietuviešu zvaigznes, gleznotāja Jurģa Tarabildas pirmā personālizstāde Latvijā “Līnijas un punkti”.

Jurģis Tarabilda: "Manu darbu interpretācija nav tieši saistīta ar realitāti. Tā vietā, lai attēlotu realitāti, es cenšos sasniegt maksimālu abstrakcijas līmeni, kas spēj piekļūt sarežģītām telpas un laika idejām. Glezniecībā vai pašā izstāžu telpā man ir ļoti svarīga tieši neskartā telpas daļa. Šie netraucētie baltie lauki kā nepieciešamas struktūras izšķīdina robežas starp gleznām un telpu, kurā tās atdzīvojas. Radot krāsas triepienus, pēkšņi telpā rodas rezonanse. Es ceru, ka skatītāji izjutīs šo mijiedarbību starp redzamo un neredzamo, padarīto un neizdarīto. Šādi es vēlos rast jaunus veidus, kā precīzāk izjust mums apkārt esošo telpu."

Lietuviešu mākslinieks Jurģis Tarabilda (1992) absolvējis Viļņas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļu. 2017.gadā saņēmis skatītāju balvu "Baltic Young Painter Prize" konkursā un ticis nominēts mākslas mesē ‘’ArtVilnius 2020’’ kā skatītāju iecienītākais mākslinieks. Jurģa Tarbildas darbi iekļauti Lietuvas ‘’MO mākslas muzeja’’ kolekcijās, kā arī privātās kolekcijās Lietuvā, Vācijā, ASV, Igaunijā un Lielbritānijā. Aizvadījis trīs personālizstādes un šobrīd ‘’Meno Niša’’ pārstāvēts internacionālās mākslas mesēs kā Positions Berlin, ArtVilnius un citviet.

Izstāde būs apskatāma līdz 11. septembrim galerijā "Look" Ģertrūdes ielā 62a. Atklāšana 18. augustā 17:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu