Ekskluzīva iespēja ielūkoties ģēnija Rafaēla pasaulē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dr. Marcija Faieti
Dr. Marcija Faieti Foto: publicitātes

Ceturtdien, 19. augustā, plkst. 15:00 portāls TVNET piedāvās ekskluzīvu tiešraidi no "Rīgas Biržas", kur ar vienīgo lekciju Latvijā uzstāsies mākslas kuratore, bijusī Florences Ufici galerijas direktore mākslas vēstures izpētes jautājumos, profesore Dr. Marcija Faieti (Marzia Faietti).

Savā priekšlasījumā Rīgā viņa prezentēs slavenā itāļu gleznotāja Rafaēla piecsimtgades projekta norisi Romas Scuderie del Quirinale muzejā 2020. gadā. Profesore Rīgā ieradusies uz izstādes “Pašatklāsme. Tintoretto, Galjāni, Puljizi” atklāšanu, kuras tapšanā viņa piedalījusies. Izstādi rīdziniekiem un Rīgas viesiem no 21. augusta līdz 14. novembrim piedāvā Itālijas vēstniecība Latvijā un Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Faieti lekcijā interesenti varēs iepazīties ar Rafaēla piecsimt gadu jubilejas izstādi, kurā īpaši atspoguļots Rafaēla Romas periods. Tolaik viņu atbalstīja turīgi patroni, piedāvājot prestižus pasūtījumus un tādējādi paverot ceļu viņa veiksmīgajai mākslinieciskajai karjerai. Starp apskatāmajiem darbiem bija slavenā Madonna del Granduca no Ufici galerijas, Santa Cecilia no Boloņas Pinakotēkas, Madona Alba no Vašingtonas Nacionālās galerijas, kā arī Pašportrets ar draugu no Luvras kolekcijas.

Tiešraide no plkst. 15:00.

Par lektori

Profesore Faieti ir bijusi kuratore vairākām nozīmīgām izstādēm Itālijā un ārvalstīs, sadarbojusies ar vadošajām Eiropas kultūras institūcijām – Albertīnu Vīnē, Luvru Parīzē, Britu muzeju Londonā, Ašmola muzeju Oksfordā. M. Faieti ir Boloņas universitātes docētāja, viņas pētniecisko interešu lokā ir gan Ferāras, Boloņas un Emīlijas 15. gadsimta grafika un zīmējumi, gan Andreas Montejas grafiskā valoda, gan Rafaēla un Leonardo daiļrade, īpaši abu mākslinieku zīmējumu pētniecība. Viņa ir daudzu zinātnisku publikāciju autore un starptautiski atzīta lektore.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu