Iepazīsties ar "Lauku sētas" jaunās sezonas brašuļiem!

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Jau 3. septembrī pie kanāla TV6 skatītājiem nonāks šova “Lauku sēta” jaunākā sezona, kas būs emocionāli spraigākā un fiziski grūtākā sezona.

Pirmo reizi šova vēsturē uz vietas nebūs saimnieku, viņi būs atstājuši veicamos uzdevumus savās vēstulēs. “Lauku sēta” būs īsts izdzīvošanas izaicinājums. Dalībnieki dzīvos muižā, kas reiz bijusi skola un tur savas skolas gaitas sākusi iemīļotā rakstniece Anna Brigadere. Izaicinājuma laikā dalībnieki pieredzēs arī gulēšanu apmetnē mežā, ierobežotu pārtikas daudzumu, vīngliemežu ēšanu un fiziski grūtu darbu, kas brīžiem emocionāli salauzīs dalībniekus. Psiholoģiskā spriedze būs tik liela, ka nāksies pat saukt ātro palīdzību. Būs dalībnieki – “autsaideri”, kurus ne acu galā neieredzēs citi. Dalībnieki ir drosmīgi, koši, arī intriganti, aprunātāji un nodevēji. Būs asi un negaidīti sižeta pavērsieni ik uz soļa, kas sagriezīs visas stratēģijas un notikumus kājām gaisā.

Šova vadītājs Jānis Rāzna, kurš reiz pats piedalījies “Lauku sētā” un kas novēros čaklos un sliņķus teju diennakti, stāsta par jauno šova sezonu: “Lieliska vasara “Lauku sētas” labākajās tradīcijās – kautiņš, ķīviņi un strauji uzplaiksnījušas simpātijas. Ir pilnīgi skaidrs, ka šī sezona neliks vilties.”

Iepazīsties ar šova dalībniekiem!

Raivis Ķīķeris

Foto: publicitātes

“Uz mutes neesmu kritis,” saka 22 gadus vecais “tiktokeris” Raivis Ķīķeris no Jaunpiebalgas. Viņam jau tagad ir savs “Tik Tok” sekotāju pulciņš, bet paredz, ka fanu pēc "Lauku sētas" būs vēl vairāk. Raivis studē drošības inženieriju, bet cik drošs viņš jutīsies “Lauku sētā”? Viņam patīk redzēt cilvēku dažādās reakcijas, un, ja kāds mēģinās ar viņu rīvēties, Raivis gatavs ar vārdiem dot pretī. Protams, saprāta robežās, jo, kā Raivis saka, televīzijā sevi pazemot nevajag un jāmēģina savaldīties. Ar izdzīvošanu lauku sētā Raivim problēmu nebūs, ja vajadzēs, arī traukus un darbarīkus no dabas materiāliem spēs uztaisīt. “Centīšos ar visiem būt draudzīgs un izprast katru – tas man būs noderīgi, lai saprastu, kuri ir vājāki. Tā kā gribas balvu iegūt, būs arī jāshēmo,” stāsta Raivis. Šī vasara būs jautra un piedzīvojumiem bagāta. Raivis ies uz pilnu banku un darīs arī dullas lietas. Raivis ir spējīgs būvniecībā, zina celtniecības knifus, arī lauku darbi nav sveši. Raivja hobiji ir datorspēles un svaru zāle, makšķerēšana un medības. Raivis sevi raksturo kā vispusīgu, var būt gan kluss un mierīgs, gan aktīvi iesaistīties notikumos. “Ja kāds aizskar, varu atbildēt pretī divreiz spēcīgāk un smieklīgāk.”

Anita Ozola

Foto: publicitātes

“Esmu kā dinamīts un varu emocionāli uzspridzināt,” saka četrdesmitgadīgā Anita Ozola no Rīgas, kuras meistarstiķis ir tēlot muļķīti, lai gan īstenībā ir gudrāka. “Kaut arī man saka, lai negudrējos, tomēr bieži vien man ir taisnība,” novērojusi “Lauku sētas” dalībniece, kura vēlas, lai viņu šovā sauc par Magoniņu. Viņai svarīgi, lai pasaule kļūtu labāka, cilvēki – smaidīgi, nevis sarūgtinātām sejām. Ja uzvarēs “Lauku sētā”, Magoniņa ziedos daļu naudas labdarībai. Viņas shēma ir nepadoties, bet cīnīties līdz pēdējam, ar zobiem un nagiem, lai kas arī sāpētu. Magoniņa lielu vērtību piešķir tieši komandai, un svarīgs ir komandas gars. Lai gan “Lauku sētā” būšot jautra, draudzīga un izpalīdzīga, tomēr savas robežas ievēros, jo, lai kā, – visi pārējie tomēr ir konkurenti. Magoniņai, kura ikdienā strādā par aprūpētāju un auklīti, patīk palīdzēt cilvēkiem, un viņa piedalās ludziņās kā kristīgais klauns. “Lauku sētā” pieteicās vecmammas piemiņai. “Vecmāmiņa man stāstījusi – kādu taureni ieraugu pavasarī, tāda būs mana vasara. Šai pavasarī redzēju vienkrāsainu, un sākotnēji šķita, ka būs vienmuļa vasara.” Taču visu mainīja pieteikšanās “Lauku sētai”, kur Magoniņa gatava darīt dullas lietas. Tikai  - kā uz viņas “spridzeklītes” raksturu reaģēs pārējie dalībnieki?

Kristaps Breške

Foto: publicitātes

“No manis var sagaidīt vairāk, nekā sākotnēji izskatās. Esmu gatavs arī pliko skrējienam,” saka 29 gadus vecais limbažnieks Kristaps Breške. “Ārēji šķietu kluss un draudzīgs, bet varu būt skaļš un rupjš, arī lamāties, iespējams, pat kauties. Vienalga panākšu savu! Ja nedomā shēmas, “Lauku sētā” grūti tikt līdz finālam, tāpēc shēmošu jau no pirmās dienas.” Kristaps nav tas, kurš stāvēs malā un noskatīsies vien. “Centīšos saglabāt labas attiecības ar visiem, lai aizmiglotu pārējiem acis un vienā mirklī – šeku reku, Kristaps jau priekšā.” Viņš sevi raksturo kā jautru, izpalīdzīgu un devīgu. Viņam nav sveša arī izdzīvošana dabā, lai neteiktu, ka tas ir viņa ir hobijs – nakšņot mežos vai pie ezeriem. Padodas viss, patīk daudz lietu, bet visvairāk – makšķerēšana, agrāk arī piedalījies zemledus makšķerēšanas sacensībās. Kristapam, kurš ikdienā nodarbojas ar celtniecību un arī strādā mežā, galvenais ir uzvarēt “Lauku sētā”. “Gandrīz uz visu esmu gatavs, pat ar kādu meiteni salaist.” Bet kā Kristaps uztvers jaunizveidotās attiecības ar šova dalībnieci Maiju – kā rūpīgu stratēģiju vai patiesu iemīlēšanos?

Iluta Kokoreviča

Foto: publicitātes

“Kad iespējams, tad dziedu – ne tikai dušā, bet arī strādājot. Visas latviešu un krievu dziesmas, kurām kaut nedaudz zinu vārdus,” stāsta 41 gadu vecā gulbeniete Iluta Kokoreviča, kura šobrīd dzīvo Rīgā un kurai vislabāk patīk grupa “Prāta vētra”. Viņas ekspresīvā frizūra parāda, ka Ilutai patīk būt oriģinālai un neparastai, patīk atšķirties. “Negribu pelēcībā saplūst ar citiem,” saka “Lauku sētas” dalībniece, kura arī raksturā ir impulsīva. Viņai piemīt neatkārtojama spēja vienlaicīgi gan smieties, gan raudāt, un krāšņas emocijas sagaidīsiet šovā. Garastāvoklis mainās ik pēc piecām minūtēm. “No dabas esmu kautrīga, lai gan neviens tam netic,” smaida Iluta. Šī vasara viņai paliks atmiņā uz mūžu, jo tādu emocionālu piedzīvojumu kā “Lauku sēta” nav bijis nekad. “Pliko skrējienā gan nepiedalīšos, jo mans dzīvesbiedrs ir ļoti greizsirdīgs. Bet, ja es būtu jaunāka un man nebūtu attiecību, tad gan būtu skrējusi.” Iluta ir jautra, labsirdīga, godīga un atbildīga. Grūti gan pateikt, vai šīs īpašības palīdzēs, dzīvojot lauku sētā, jo te, kā vēlāk Iluta teiks, ir kā hiēnu barā. Ar lauku darbiem dalībniecei ir visādi. “Varu ravēt un pa zemi kašņāties, tomēr, ja būs kaut kas jābūvē, ar to būs grūtāk,” stāsta Iluta, kura ikdienā ir pārdevēja nelielā Rīgas kafejnīcā. Brīvajā laikā viņai patīk lasīt grāmatas un sīki, smalki rokdarbi.

Viktorija Špundzāne

Foto: publicitātes

“Esmu klusa un mīļa meitene, bet varu būt viltīga kā lapsa, indīga kā čūska un parādīt savus nadziņus un raksturu,” stāsta 24 gadus vecā Viktorija Špundzāne no Rēzeknes novada. “Esmu atnākusi strādāt un parādīt, ka laukos ir ne tikai strādīgas, bet arī skaistas meitenes. Tāpēc arī “Lauku sētā” pucēšos. Ar smaidu var panākt vēlamo. Puišiem uzsmaidīšu, un gan jau viņi palīdzēs,” stāsta Viktorija. Lai kaut ko sasniegtu, jāaizmirst trīs vārdi – “nevaru”, “negribu”, “nemāku”, uzskata dalībniece. Intrigas būs, tā kā šovā piedalās daudz jaunu cilvēku, uzvarai būs nepieciešamas viltības. Brīvajā laikā Viktorijai patīk adīt, īpaši bērniem zeķītes, kuras jau trīs gadus viņa atdāvina slimnīcām. Nu jau adījumu klāstu papildina arī ausaines. Viktorija nu jau trīs gadus dzīvo un strādā Īrijā, lasa tur šampinjonus, bet šovasar palikusi Latvijā, lai piedalītos “Lauku sētā”.

Aivis Kandavnieks

Foto: publicitātes

““Lauku sētā” negribētu mēslus šķipelēt, lai gan savā dzīvē esmu visu ko darījis – gan mēslus izvedis, gan mājas jaucis, gan ar traktoru braucis,” saka 26 gadus vecais Aivis Kandavnieks, kurš uz šovu atbraucis tieši no Nīderlandes. Viņš esot foršs, jautrs, atsaucīgs, varbūt arī dzīvesgudrs. Ar labu humora izjūtu un draudzīgs, bet diemžēl ar draudzību vien “Lauku sētā” ilgi neizdzīvosi. “Kaut kas jau būs jādara, lai kādu citu iegāztu. Es tomēr vēlos uzvarēt,” stāsta Aivis, kuram esot gan spēcīgs raksturs, gan spēcīgs ķermenis. “Ieklausīšos citu domās, jo neesmu visgudrākais, bet, ja viedokļi atšķirsies, noteikti muti neturēšu un pateikšu savu viedokli.” Aivis ir brīvs vīrietis, un, tā kā “Lauku sētā” piedalās sešas foršas meitenes, kā tad būs? Vai varētu sanākt arī kādas attiecības, nu, piemēram, ar Viktoriju, kura jau no paša sākuma uz viņu met acis? “Šaubos, vai kaut kādas attiecības varētu sanākt. Visi atnākuši spēlēt, un es neuzticos nevienam,” stāsta Aivis, kurš gaida labu piedzīvojumu no šīs vasaras.

Artūrs Mūrnieks

Foto: publicitātes

“Esmu sapņotājs un romantiķis. Skatos uz dzīvi kā mākslinieks. Lai gan “Lauku sētā” ar čaklumu problēmu nebūs un cenšos darbu darīt atbildīgi, tomēr reizēm lidinos pa mākoņiem,” par sevi stāsta 29 gadus vecais ogrēnietis Artūrs Mūrnieks. Viņš vairāk gan jūtas harmonijā ar dabu un lauku vidi, nevis pilsētu. Bērnībā dzīvojis laukos, viņam patīk malku skaldīt, nepatīk ravēt, govi nav slaucis ne reizi, un kopumā lauku darbi ir sveši. Bet Artūrs gribētu apgūt traktora braukšanu. Viņa hobijs ir filmēšanās, un viņam jau ir pieredze gandrīz 30 kino un reklāmas projektos kā masu skatu dalībniekam. Viņu iedvesmo riteņbraukšana un grāmatu lasīšana. Bērnībā mīļākais autors bija Žils Verns, bet šobrīd aizrauj literatūra par arhitektūru un zinātni. Artūrs ir brīvs puisis un jau paspējis noskatīt divas dāmas – “Lauku sētas” dalībnieces. “Tomēr, ja jaut kas te sāktos, tad te tas arī paliktu. Ļoti grūti savienot dzīvi “Lauku sētā” ar reālo dzīvi ārpus šova. Intrigām gan Artūrs ir gatavs. “Ikdienā kašķus nepieļauju, jo esmu vienpatis un man nepatīk meklēt konfliktos. Bet, ja kašķis izvērtīsies, mācēšu atcirst ar vārdiem.”

Maija Apsāne

Foto: publicitātes

“Pašai bail atklāt, ko no manis varētu sagaidīt. Bieži sastrādāju nepatikšanas, un tad man milzīgs kauns,” stāsta 32 gadus vecā Maija Apsāne no Dundagas. Intrigas būs, jo būs jāpastāv par sevi, uzskata dalībniece, kurai ikdienā vieglāk padodas komunikācija ar pretējo dzimumu, nevis sievietēm. Viņa ikdienā ir pārdevēja būvmateriālu veikalā, un darbs ļoti patīk, jo var iemācīties daudz nezināmu lietu. “No sākuma nobijos no dalības “Lauku sētā”, bet beigās vienalga esmu šeit. Baidījos no apziņas, ka visu safilmēto rādīs televīzijā, tomēr beigās nodomāju – lai rāda. Kā būs, tā būs!” Pats labākais rezultāts būtu uzvara, tomēr Maija nevēlas skriet notikumiem pa priekšu, un pirmais mērķis – neizkrist pirmajā izbalsošanā. Maijas raksturs strauji mainās. Viņa var jautroties par visu un jebkurā brīdī, arī darbu darot. Tomēr tas nenozīmē, ka darbs netiktu padarīts. No izdzīvošanas “Lauku sētā” Maija nebaidās, var taču dzīvot apmetnē mežā un atrast kādu ogu apēšanai. “Nedomāju, ka kaut kas ir neiespējams,” drosmīga ir dalībniece, kuras hobiji ir mašīnizšūšana un šūšana. Maija ir aizņemta meitene, taču, kā pati saka, “Lauku sētā” viss var notikt.

Ivars Neilands

Foto: publicitātes

“Nevar paredzēt, kāds būšu jau nākamajā minūtē,” stāsta trīsdesmitgadīgais Ivars Neilands no Alūksnes novada. Un patiesi viņš to parādīs “Lauku sētā” – būs gatavs gan kreklu mest nost, gan arī... bikses. Viņam patīk atjautīgi uzdevumi un izdzīvošanas elementi. Agrāk bijis jaunsargs, mācījies izdzīvot mežā, ugunskuru kurināt, meklēt ēdienu dabā. Ivars ir lauku puika, un nu jau septiņus gadus dzīvo laukos. Lauksaimniecība un buļļu, cūku audzēšana, darbs kūtī – tā ir viņa ikdiena. Ja nepieciešams, arī gaterī var strādāt. Būdams mierīgs un dažreiz pat noslēpumains, Ivars ātri spēj rast kontaktu ar cilvēkiem. “Nebāžos nevienam virsū, dzīvoju savu dzīvi.” Ivars ir nosvērts, intrigas nekad nav vērpis. Romantisko attiecību robežas nepārkāps, bet kā būs ar savām personības robežām “Lauku sētā”?

Mārīte Laugale

Foto: publicitātes

“Arī skolotāji var piedalīties šovos un darīt kaut ko traku,” uzskata matemātikas skolotāja, 39 gadus vecā Marīte Laugale no Liepājas rajona. Ikdienā viņa vada arī robotikas pulciņu. “Man patīk lodēt un činīt vadus. Ja akurāt būtu nepieciešams, vadus istabā spētu ievilkt.” Pēc Mārītes stāstītā, visi apkārtējie ir šokā, ka viņa nokļuvusi šovā. “Jā, darbā man ir savi rāmji un noteikumi, bet ārpus darba nebūt tāda neesmu. Tad varu būt arī dulla un izdarīt to, ko neviens no manis nav gaidījis, Piemēram, nokaut vistu un izvilkt visas iekšas ar baudu.” Viņa arī zivis, ko pati saķer, ķidā. Šogad nopirkusi makšķeri, un makšķerēšana nu kļuvusi par hobiju. “Lauku sētā” gribējusi piedalīties jau sen, intrigas gan nevērps. “Tas nav manā stilā, nemeklēšu ne ar vienu kašķi.” Bet... vai dalībnieku nodošana skaitās vai neskaitās intriga?

Marta Trūpa

Foto: publicitātes

“Esmu reizēm iedomīga, bet ļoti pozitīva,” par sevi saka divdesmitgadīgā Marta Trūpa no Viļānu novada. “Instagram” zvaigzne, lai gan sevi vēl tik skaļi par tādu nesauc. “Nesauktu vēl sevi par influenceri, bet “mini” influenceri gan. Ievietoju dažādas reklāmas “Instagram” un sadarbojos ar uzņēmumiem no Latvijas un ārzemēm.” Reklamē apģērbu, skaistumkopšanu, pārtiku. “Var teikt, esmu foršu lietu influencere.” Martai svarīgs tieši piedalīšanās process “Lauku sētā”, lai gan negribētos tikt izbalsotai jau pirmajās nedēļās. “Tomēr es nenāku sēdēt vai gulēt, man patīk strādāt.” Lai izdzīvotu “Lauku sētā”, gatava arī intrigām. Viņai nepatīk būt līderei, bet patīk darboties komandā.

Sandis Bārbals

Foto: publicitātes

“Es atnācu uzvarēt! Un izskatās, ka būs nepieciešamas arī intrigas, lai gan dzīvē neesmu intrigu vērpējs. Ja paziņām lūgtu mani raksturot, neko sliktu par mani nedzirdētu,” stāsta 28 gadus vecais Sandis Bārbals no Dobeles novada. “Esmu kruts džeks, pozitivs, izpalīdzīgs, akurāts un ar augstu atbildības izjūtu. Ja nezinu, paturu muti, bet, ja zinu, – runāju,” tā viņš sevi raksturo. "Dodu priekšroku būt labam, bet, lai uzvarētu, ar to nepietiek," uzskata Sandis, kurš ikdienā ir mēbeļu galdnieks un patīk māksla, kokgriezumi, dizains un strādāt ar kaltu. Uzvarot šovā, viņš gribētu atvērt savu darbnīcu. “Nepatīk štancēt kā konveijerā. Vēl neesmu uzdienējies līdz tam, bet gribētu sevi saukt par mākslinieku. Es varu uztaisīt mākslu no jebkā. Skaisti iekopt dārzu, māju uzcelt, izgatavot skaistu lietu – tas viss ir iespējams.” Lauku darbus pazīst kopš bērnības, kad lielākoties vasaras pavadītas tieši laukos. “Kā tīņa gados šie darbi krita uz nerviem! Tomēr tie devuši rūdījumu un palīdzējuši izsisties dzīvē.”

Savukārt vēl pikantāki notikumi ar dalībniekiem iemūžināti šova aizkulisēs jeb “Lauku sēta: ārpus sētas”, kas būs skatāma Go3. Dalībnieki gan maskēsies dabā, cieši esot viens otram blakus, gan veidos Tarzāna tērpu uz pavisam kailas miesas, gan pēc ilga laika iedzers kādu stiprāku dzērienu, gatavos ēdienus, lai iepriecinātu pārējos, un piesaistīs helikoptera uzmanību ar pliku pēcpusi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu