Kairiša režijā pirmizrādi piedzīvo Māras Zālītes "Smiļģis"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dailes teātris sāk 101. sezonu (Viesturs Kairišs)
Dailes teātris sāk 101. sezonu (Viesturs Kairišs) Foto: publicitātes

Dailes teātrī piektdien, 27. augustā pirmizrādi piedzīvos Viestura Kairiša iestudējums Māras Zālītes lugai "Smiļģis", informē teātrī. Izrāde veidota kā veltījums Dailes teātra un Latvijas valsts simtgadei.

"Izrāde ir mans pirmais lielais pārbaudījums ar Daili, Smiļģi, Dailes teātra leģendāro vēsturi. Mākslas rašanās no radošās brīvības gara bija vienīgais uzdevums, kuru uztvēru kā Eduarda Smiļģa cienīgu. Izrāde ir par radošumu, cilvēka ģenialitāti un teātra maģiju," sacījis Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs, režisors Viesturs Kairišs.

Kā atzīmē izrādes veidotāji, Smiļģis bija ne vien Dailes teātra dibinātājs, novatorisks režisors, aktieris, bet arī pretrunu plosīts ģēnijs. Drāma divās daļās cenšoties izdibināt, kas patiesībā slēpjas aiz Smiļģa tūkstoš maskām, un kādu cenu ģēnijam nākas maksāt par spēju spēlēt teātri, sāpēt un mīlēt pāri vidusmēra cilvēka varēšanas robežām.

Foto: Ieskats izrādē "Smiļģis".

Izrādes režisors Kairišs komandā apvienojis scenogrāfi Ievu Jurjāni, kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu, gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu un horeogrāfi Janu Jacuku.

Lomās iejutīsies Artūrs Skrastiņš, Lauris Dzelzītis, Gints Grāvelis, Kaspars Dumburs, Kārlis Arnolds Avots, Toms Veličko, Vita Vārpiņa vai Kristīne Nevarauska, Olga Dreģe vai Lidija Pupure, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Rēzija Kalniņa, Dārta Daneviča un Ieva Segliņa.

Eduards Smiļģis
Eduards Smiļģis Foto: Latvijas Pasts
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu