Sākas Venēcijas filmu festivāls; par galveno balvu sacenšas 21 filma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Sarkanais paklājs
Sarkanais paklājs Foto: Simone Comi/ Venezia / IP/SIPA / Simone Comi/ Venezia / IP/SIPA

1. septembrī Venēcijā, neskatoties uz pandēmiju, sākas 78. ikgadējais starptautiskais kinofestivāls. Festivāls notiks līdz 11. septembrim, un tā žūrijas priekšsēdētājs ir oskarotais filmas "Parazīts" režisors Bons Džūnho.

Par galveno balvu forumā sacenšas 21 filma.

Balvu par mūža ieguldījumu saņems Roberto Benīni un Džeimija Lī Kērtisa.

Kino eksperti rosina lielāko uzmanību pievērst klasiķa Pedro Almodovara jaunajai filmai "Paralēlās mātes", Paolo Sorentīno lentei "Dieva roka", Džeinas Kempiones "Suņa spēkam", Ana Lilijas Amirporas "Monai Lizai un asiņainajam mēnesim", un vairākām citām lentēm.

"Paralēlās mātes"
"Paralēlās mātes" Foto: Ekrānuzņēmums

Oskarotā režisora Almodovara divdesmit otrā pilnmetrāžas filma "Paralēlās mātes" turpina mātes tēmu, ko viņš aplūkojis jau filmās "Viss par manu māti" (1999) un "Sāpes un slava" (2019).

Galvenajās lomās: Penelope Krusa, Rozija de Palma, Aitana Sančesa Hihona, Milena Smita u. c.

“Mana filma ir trīs tās varoņu stāsts. Es turpinu attīstīt tēmas, kuras aizsāku filmā “Viss par manu māti”, tikai šoreiz sižets ir daudzslāņaināks, dramatiskāks un aizraujošāks,”

teic Pedro Almodovars.

"Horizons" skatē iekļauta Lietuvas filma "Svētceļnieki", savukārt Latvijas studijas "Tasse Film" vārds izskanēs ar lenti "Brīnums", kas tapusi kā Rumānijas, Čehijas un Latvijas kopražojums.

Pandēmijas dēļ festivāla apmeklētājiem būs jāuzrāda tā dēvētais zaļais sertifikāts, kas apliecina vakcināciju, izārstēšanos no slimības, vai negatīvs testa rezultāts. Daudzviet būs izvietotas mobilās ātro koronavīrusa testu veikšanas vietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu