Tokijā tapusi vēl viena unikāla publiskā tualete - tās funkcijas ir pilnībā regulējamas ar balsi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: The Tokyo Toilet/KAZOO SATO

Dizainers Kazo Sato projekta "Tokyo Toilet" ietvaros ir izveidojis publisko tualeti, kas izmanto balss komandas, lai kontrolētu funkcijas, tostarp durvis, ūdens nolaišanu, krānus un mūziku.

"Tokyo Toilet" projekta ietvaros 16 māksliniekiem, dizaineriem un arhitektiem tika dots uzdevums pārveidot 17 sabiedriskās tualetes visā Tokijas šikajā Šibuja rajonā. No caurspīdīgām un krāsainām līdz betona labirintiem, Tokijā ir izveidojusies sava labierīcību kolekcija, kas pilsētvidi padara pievilcīgāku gan iedzīvotājiem, gan ieceļotājiem. 

Puslodes formas tualetes dizainu, kas atrodas Nanago Dori parkā, Tokijas finanšu rajona Šibuja centrā, radīja reklāmas aģentūras "TBWA\HAKUHODO" galvenais radošais direktors Kazo Sato.

Atjaunotās japāņu tualetes visā pasaulē ir atzītas par tehniskajiem jauninājumiem, un Kazo sadarbojās ar arhitektūras, akustikas un tualešu ražošanas ekspertiem, lai savā dizainā izmantotu jaunākās tehnoloģijas.

Japānas lielākās sabiedriskā sektora labdarības grupas "Nippon Foundation" iniciatīvas - "Tokyo Toilet" projekta mērķis ir ar dizaina palīdzību pārvarēt tradicionālo priekšstatu par sabiedriskajām tualetēm kā tumšām, netīrām, smirdošām un biedējošām.

"Hi Toilet" reaģē uz paaugstinātajām higiēnas problēmām saistībā ar infekciju izplatīšanos, pieskaroties virsmām, sevišķi Covid-19 pandēmijas laikā.

"Pēc trīs gadu izpētes, plānošanas un projektēšanas mēs nonācām pie balss komandu tualetes koncepcijas "Hi Toilet", kur visas komandas tiek aktivizētas ar balsi," skaidroja Sato. "Šī ideja ir bijusi ieviesta ilgi pirms Covid-19 parādīšanās, taču pandēmija paātrināja šīs unikālās labierīcību lietotāju pieredzes pieņemšanu".

Tualetes ēkai ir puslodes forma, kas tika izvēlēta, lai uzlabotu iekšējo gaisa plūsmu. Diennakts ventilācijas sistēma arī palīdz novērst smaku veidošanos.

Foto: The Tokyo Toilet/KAZOO SATO

Tualetes lietotājus, kas ienāk tualetē, sagaida automātisks ziņojums, kurā paskaidrots, ka viņi var izmantot balss komandas, lai atvērtu un aiztaisītu durvis, noskalotu ūdeni, ieslēgtu vai izslēgtu krānu un atskaņotu mūziku.

Tualete ir divpadsmitā no septiņpadsmit publisko tualešu sērijas projekta "Tokyo Toilet" ietvaros, kas ir aicinājis vadošos japāņu un starptautiskos radošos spēkus sniegt unikālu dizainu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu