Pretī Ministru kabineta ēkai LMA studenti sarīko gleznošanas performanci

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
LMA
LMA Foto: publicitātes

Ar jauno mākslinieku glezniecības aktivitātēm Rīgā, Brīvības alejā, atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbu izstāde. Savukārt 13. septembrī tiks atklāta izstāde, kurā būs apskatāmas mākslinieku radītās lielformāta gleznas un tēlniecības vides objekti.

Izstāde būs kā aicinājums uz dialogu par laikmetīgās mākslas nozīmi pilsētvidē un jauno mākslinieku popularizēšanu. Izstāde priecēs rīdziniekus un pilsētas viesus līdz pat 22. novembrim.

Ekspozīcija ir Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) un Rīgas pašvaldības sadarbības projekts, kura mērķis ir aktivizēt Brīvības alejas lomu Rīgas pilsētvidē un iepazīstināt plašāku sabiedrību ar Latvijas jauno mākslinieku darbību, radot iespējas jaunajiem māksliniekiem veidot komunikāciju ar Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

“Modernas pilsētas ir interesantas un daudzslāņainas, un vizuālā māksla ir neatņemama daļa no pilsētu kvalitātes. Tāpat mākslinieciskas izpausmes piešķir pilsētai dinamiku, ar interesantām domām un nozīmīgiem atklājumiem bagātinot citkārt ierasto vidi un virzot vizuālos akcentus. Apzinoties gan radošā procesa, gan pašu mākslas darbu vērtību, projekts piedāvā unikālu iespēju rīdziniekiem un viesiem ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentu un profesoru palīdzību piedalīties darbu veidošanas procesā un izbaudīt Brīvības pieminekļa aleju kā telpu mākslai pašā Rīgas centrā,” Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

“Es Brīvības alejas nozīmi saskatu franču dziesminieka Džo Desēna dziesmas “Les Champs-Elysées” vārdos “Il y a tout ce que vous voulez aux Champs-Elysées”, tulkojot – “viss ko tu vēlies, ir Elizejas laukos”, līdzībās redzot šo vietu Rīgā, Brīvības alejā,” LMA rektors Kristaps Zariņš.

LMA rektors Kristaps Zariņš
LMA rektors Kristaps Zariņš Foto: publicitātes

Glezniecības performancēs piedalījās un lielformāta gleznas radīja LMA Glezniecības apakšnozares studenti Atis Izands, Paula Zvane un Roberts Brastiņš un divi Profesionālās doktorantūras studenti Ansis Rozentāls un Sandra Strēle.

Savukārt Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības darbu ekspozīcijas autori būs 2021. gada Tēlniecības apakšnozares diplomandi: Andrejs Ratkēvičs, Māris Konoņenko, Mirdza Guka, Metāla mākslas apakšnozares diplomands Nils Jumītis un Profesionālās doktorantūras students Egons Peršēvics.

Ar gleznošanas performanci Brīvības alejā atklāta LMA studentu darbu izstādes ekspozīcija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu