"Emmy" balvu ceremonijā seriāla "Kalpones stāsts" komanda piedzīvo pamatīgu vilšanos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Kalpones stāsts"
"Kalpones stāsts" Foto: Ekrānuzņēmums

Kanādiešu rakstnieces Mārgaretas Atvudas (Margaret Atwood) romāna "Kalpones stāsts" ("The Handmaid’s Tale") ekranizācija, seriāls ar tādu pašu nosaukumu, nedēļas nogalē notikušajā "Emmy" balvu ceremonijā uzstādījis jaunu antirekordu - tas zaudējis visās nominācijās.

Seriāls, ko producē video straumēšanas vietne "Hulu" un kurš pieejams "LMT Viedtelevīzijā", šogad tika izrādīts ar desmit sēriju ceturto sezonu. Atgādinām, ka trešajā sezonā bija veselas trīspadsmit sērijas.

"Emmy" godalgu ceremonijā svētdien Losandželosā seriāls bija nominēts 21 reizi, taču mājās seriāla komanda devās ar tukšām rokām. Seriāls zaudēja visās nominācijās. Tas ir jauns rekords negatīvā nozīmē.

Iepriekš 2012. gadā 17 nomināciju zaudējumu piedzīvoja seriāls par reklāmas aģentūru "Mad Men". 

"Kalpones stāsts" zaudēja konkurencē ar seriāliem The Crown" ("Kronis"), kas vēsta par britu karaļnamu, un "The Mandalorian".

Kalpones Zemfredas lomas tēlotāja Elizabete Mosa labākās aktrises kategorijā piekāpās britu aktrisei Olīvijai Kolmenai par karalienes Elizabetes II atveidojumu.

Olīvija Kolmena (Olivia Colman) seriālā "The Crown"
Olīvija Kolmena (Olivia Colman) seriālā "The Crown" Foto: Ekrānuzņēmums

Zināms, ka nākamgad seriāls atgriezīsies ar piekto sezonu. 

Godalgotā seriāla "Kalpones stāsts" darbība norisinās ASV, kur pēc otrā pilsoņu kara reliģiskie fanātiķi izveido Gileādas republiku. Tobrīd pasaulē viena no lielākajām problēmām ir neauglība, un vairumam pāru ir grūtības ieņemt bērnu. Gileādā tiek izveidota šķiru sabiedrība, kuras spicē atrodas apvērsuma komandieru ģimenes. Tām tiek iedalītas "kalpones" - auglīgās sievietes, kurām piespiedu kārtā jāieņem un jādzemdē bērni. Apspiesto šķiru paklausība tiek panākta ar visskarbākajiem līdzekļiem.

Foto: A.M.P.A.S./SIPA/A.M.P.A.S./SIPA/Scanpix

Rakstnieces Mārgaretas Atvudas romānā, uz kuru seriāls balstīts, neviens no sieviešu apspiešanas, spīdzināšanas un pazemošanas veidiem nav izdomāts - katram no tiem ir vēsturisks precedents un daļa pastāv vēl arī mūsdienās.

Kaut arī nodarījumu reālistiskums un nemanāmās ieslīgšanas autoritārismā skatītājiem rada neomulību, pelēki-sarkanā krāsu palete, meistarīgā aktierspēle (īpaši var izcelt Zemfredas un Serēnas Voterfordas lomas) un nervu spriedzi uzturošie sižeta pavērsieni šim seriālam godam nopelnījuši vairākas balvas. Diemžēl tikai ne šogad.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu