Televīzijas kanālā PBK tiks raidīts jauns saturs latviešu valodā (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Žaklīna Cinovska
Žaklīna Cinovska Foto: publicitātes

Par "Pirmā Baltijas kanāla" (PBK) radošo direktori kļuvusi Žaklīna Cinovska, un no 27.septembra telekanāls skatītājiem piedāvās saturu latviešu valodā,  informēja Cinovska.

Kanāla analītikas nodaļas vadītājs Sergejs Klimakovs informē, ka līdzšinējais PBK kanāla saturs tiks pārcelts uz blakus kanālu ar "PBK+" logo, bet PBK kanālā turpmāk tiks raidīts jauns saturs latviešu valodā.

Līdz ar satura maiņu kanāls mainīs arī logo. PBK līdzšinējo zilo logo nomainīs jauns - tumši sarkanā un baltā krāsā, iespējams, simboliski akcentējot domu par kanāla latviskošanu.

Īstenojot jaunu stratēģiju, PBK cer piesaistīt lielāku auditoriju latviski runājošo skatītāju vidū. Kanāls skatītājiem piedāvās izklaidējošu saturu, kas ieskaņots latviešu valodā. Tie būs izklaidējoša un detektīva žanra seriāli, šovi, kā arī pašmāju raidījumi un seriāli, kas līdz šim bija vērojami interaktīvajā televīzijā (iTV).

Cinovska skaidro, ka mūsdienās cilvēkiem ir pieejams saturs no visas pasaules, ar vienu taustiņa kustību viņi nobalso par labu seriālam angļu, krievu, franču vai citā valodā.

"Tomēr saturs latviešu valodā ir pieejams ļoti ierobežoti,"

uzsver radošā direktore.

Viņas izaicinājums ir pilnībā reformēt kanāla tēlu un zīmolu, padarot to pievilcīgāku latviski runājošajai auditorijai. Izklaides žanrs, viņasprāt, ir pateicīga joma, jo tā ir vienlīdz svarīga abām auditorijām.

Cinovska uzsver, ka pirmos mēnešus kanāls tikai "ieskriesies", tiks pētītas auditorijas vēlmes un prasības, bet jau novembrī un decembrī plānots skatītājiem piedāvāt arī vietējo saturu, tostarp populārākos iTV raidījumus un seriālus.

Cinovska norādīja, ka pirmo pusgadu PBK fokusēsies uz izklaidi, tomēr nākotnē neizslēdz arī ziņu raidījumu veidošanu. Kanāla radošā redaktore atzina, ka ziņu raidījumi ir dārgākais žanrs no visiem raidījumiem, tāpēc konkrētus mērķus neizvirza. Kanālam mainoties, būs nepieciešams laiks, lai saprastu tālākus attīstības scenārijus.

PBK programmu plānošanas direktors Valērijs Vēveris satura maiņu pamato ar nepieciešamību domāt ilgtermiņā.

"Mēs strādājam Latvijas tirgū, tāpēc saturs latviešu valodā nākotnē kļūs par konkurences atslēgu, ja vēlamies iekarot vietējo auditoriju," atzīmē Vēveris, piebilstot, ka PBK ir "lieli plāni", kā attīstīt kanālu, piedāvājot izklaidējošu saturu, kas kvalitatīvi ieskaņots latviešu valodā.

"Mēs translēsim arī raidījumus un seriālus, kas jau sākotnēji ir veidoti latviešu valodā," piebilst Vēveris.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, PBK pērn strādāja ar 4,319 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi, salīdzinot ar iepriekšējā gada peļņu, veidoja 12 920 eiro.

PBK reģistrēts 2002.gada septembrī, un tā pamatkapitāls ir 49 980 eiro. Vienīgais īpašnieks ir "Baltijas Mediju alianse". Savukārt patiesie labuma guvēji ir Krievijas pilsonis Aleksejs Pļasunovs un Latvijas pilsonis Oļegs Solodovs.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu