Siguldā mākslinieces Daigas Krūzes izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Daiga Krūze
Daiga Krūze Foto: publicitātes

23. septembrī plkst.17.00 Siguldas novada bibliotēkā tiks atklāta mākslinieces Daigas Krūzes gleznu izstāde "Sarunas". Izstādē būs skatāmas mākslinieces gleznas, kas tapušas galvenokārt pēdējo divu gadu laikā. 

Dabas uztveršana un saklausīšana ir pirmais impulss, kas iespaidojis pēdējā laikā gleznotos darbus. Tālāk ir brīva ļaušanās gleznošanas procesam, iepriekš neizplānojot darbības gaitu un sižetu.

Māksliniece Daiga Krūze izstādi raksturo šādi: "Tā ir par sarunāšanos: starp mani un dabu, notiekošo un starp krāsas slāņiem, kas risinās darbnīcā, uz audekla gleznojot, ietekmējot viens otru, rodoties pilnīgi kam jaunam. Sākotnējais impulss pēdējo laiku darbiem ir saruna ar dabā notiekošo. Interesanta skaņa liek apstāties un ieklausīties, skaista krāsu kombinācija vai gaismu spēle liek skatīties. Tā ir saruna, un no tās rodas iedvesma tikpat atraktīvi gleznot. Gleznot neplānojot, ļaujoties tā brīža sajūtai, procesam, esot brīvam, radošam, sajūtot krāsas, kas iedvesmo mani pašu."

Daigas Krūzes glezna
Daigas Krūzes glezna Foto: publicitātes

Daiga Krūze

Daiga Krūze ir laikmetīgās glezniecības pārstāve un tiek uzskatīta par vienu no spilgtākajām latviešu jaunās paaudzes māksliniecēm. 2004. gadā Daiga Krūze absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas maģistrantūru. Māksliniece aktīvi piedalās izstādēs Latvijā un ārvalstīs, ir sarīkojusi vairāk kā 20 personālizstādes. Par savu radošo darbu Daiga Krūze saņēmusi vairākus apbalvojumus 2011. gadā viņa tika nominēta Honkongā un Londonā dibinātajai Eiropas Mākslas balvai (The Sovereign European Art Prize), 2008., 2012., 2016. gadā izvirzīta Purvīša balvai, 2014. gadā saņēmusi Dienas Kultūras balvu, 2004. gadā saņēmusi VKKF un LMS balvu Gada debija. Darbi kolekcijās: Latvijas Valsts mākslas muzejā un privātkolekcijās Latvijā un ārvalstīs. Daiga Krūze šobrīd dzīvo Siguldā.

Daigas Krūzes izstāde Siguldas novada bibliotēkā, Leona Paegles ielā 3 būs skatāma līdz 30. oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu