"Grafikas akadēmija" aicina uz Neles Zirnītes lekciju par ofortu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Nele Zirnīte
Nele Zirnīte Foto: publicitātes

Tiešsaistes lekciju un nodarbību digitālā platforma "Grafikas akadēmija" šoruden aicina interesentus uz bezmaksas lekcijām par dažādām grafikas tehnikām. Pirmā lekcija šajā ciklā bija par litogrāfiju, to vadīja māksliniece Lāsma Pujāte, savukārt otrā lekcija būs par ofortu, to vadīs māksliniece Nele Zirnīte. 

Tiešsaistes lekcijas notiks divos laikos: sestdien, 30. oktobrī, 11.00 un otrdien, 2. novembrī, 20.00.

Oforts ir viena no populārākajām dobspiedes tehnikām. Zīmējums tiek veidots uz metāla plāksnes, kodinot. Attēls tiek drukāts uz mitrināta papīra ar spiedi, iegūstot ofortam raksturīgo estētiku - smalku līniju un tonāli niansētus laukumus.

Lekcijā māksliniece Nele Zirnīte iepazīstinās ar oforta tehnikas specifiku, ilustrējot to ar piemēriem no dažādu mākslinieku darbiem.

Neles Zirnītes daiļradē ofortam ir nozīmīga loma. Mākslas darbu radīšanai tiek izmantota arī akvatinta, fotogravīra un citas grafikas tehnikas. Autore absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas katedras oforta nodaļu Gunāra Kroļļa vadībā, arī pati pasniegusi dobspiedes tehnikas. Vada biedrību “Oforta ģilde” un organizē starptautiskas grafikas izstādes projektā “Stiprais ūdens”.

Nodarbība notiek projekta "Grafikas akadēmija - tiešsaistes lekciju un nodarbību digitālā platforma" ietvaros. Projekts interesentus iepazīstina ar dažādām grafikas tehnikām - litogrāfiju, ofortu, frotāžu, monotipiju u.c. - vairākās bezmaksas tiešsaistes lekcijās.

Tiešsaistes lekcijas par ofortu notiks interneta vidē. Sīkāka informācija par pieteikšanos lekcijām pieejama projekta lapā www.facebook.com/Grafikas-Akadēmija-275550730913926 vai rakstot uz e-pastu printmakingin@gmail.com.

Projektu organizē biedrība “Grafikas kamera” sadarbībā ar “Grafikas darbnīca un mākslas studiju”, biedrību “Oforta ģilde”, “Virtuālā studija Urga” un “Hypnoscope”. Informatīvais atbalstītājs TVNET. Projekta vizuālās identitātes autore Agnese Kurzemniece. Projektu finansē Valsts kultūrkapitāla fonds mērķprogrammā “KultūrELPA”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu