Jaunā Rīgas teātra būvniecībā sasniegts jumta augstākais punkts

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vēsturiskās Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēkas pārbūve sasniegusi jumta augstāko punktu, bet pilnībā jumta izbūvi plānots pabeigt gada beigās, aģentūru LETA informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Patlaban turpinās jumta seguma izbūves darbi, un pie labvēlīgiem būvniecības apstākļiem teātris pilnībā zem jumta būs gadu mijā.

JRT būvniecības darbos Lāčplēša ielā 25 patlaban jau pilnībā izbūvētas visu trīs zāļu - lielās skatītāju zāles un divu jauno "black-box" zāļu - būvkonstrukcijas. Teātra jaunajai ieejas zonai pagalmā, kā arī administratīvajai ēkai veikta augstākā stāva izbūve.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai efektīvāk virzītu darbus uz priekšu, JRT būvlaukumā vienlaikus darbs notiek dažādās zonās. Turpinās mēģinājumu zāļu konstrukciju izbūves un betonēšanas darbi pagalma zonā. Tāpat sākti vēsturiskās fasādes atjaunošanas darbi, restaurēto vēsturisko logu bloku montāža, piekārto fasāžu izbūve jaunajam apjomam kompleksa pagalmā, kā arī inženiertīklu un starpsienu izbūve ēkas daļās, kur to pieļauj tehnoloģiskais process.

Vienlaikus ar teātra būvniecības darbiem būvlaukumā, darbnīcās ārpus tā turpinās restaurācijas darbi - logu, durvju un citu interjera apdares elementu, kā arī teātra vēsturiskā parketa grīdas seguma atjaunošana, savukārt rūpnīcās ārpus būvlaukuma notiek skatuves tehnoloģiskā aprīkojuma, apgaismes aparātu, liftu un citu inženiertehnisko iekārtu ražošana.

JRT būvdarbu veicēju pilnsabiedrības "SBSC" projektu vadītājs Jānis Kreicburgs norāda, ka energoresursu un būvniecības materiālu cenu kāpums ir būtisks, būvmateriālu piegādes ir apgrūtinātas, cilvēkresursi šajā sarežģītāja situācijā ir ļoti ierobežoti, tomēr būvlaukumā darbi turpinās bez pārtraukumiem.

JRT projekts ir tehniski sarežģīts, būvdarbi notiek vēsturiskajā centrā ciešā apbūvē starp kaimiņu ēkām.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Par JRT būvniecību noslēgts līgums ar pilnsabiedrību "SBSC" par 29,9 miljoniem eiro. Sadarbība ar būvnieku notiek pēc principa "Projektē un būvē", kas nozīmē līguma izpildītāja visaptverošu atbildību par būvdarbiem un kas ļauj ātrāk risināt ikdienas būvniecības gaitā radušos tehniskos jautājumus.

Būvdarbi notiek saskaņā ar arhitektes Zaigas Gailes ieceri, un tie jāpabeidz 2022.gada nogalē, kad teātris atgriezīsies savās jaunajās mājās.

Pērn VNĪ vadībā pabeigti 17 valstiski nozīmīgi attīstības projekti ar kopējo budžetu 29,5 miljoni eiro. Patlaban VNĪ vadībā turpinās darbs pie 54 dažādiem valstiski nozīmīgiem būvniecības objektiem ar kopējo projektu budžetu vairāk nekā 193 miljoni eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu