KM atbalstījusi biļešu kompensēšanu 35 kultūras pasākumu rīkotājiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā teātra Lielās zāles skatītāju krēsli. Ilustratīvs attēls
Latvijas Nacionālā teātra Lielās zāles skatītāju krēsli. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

Noslēdzoties ceturtajam konkursam mērķprogrammā "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija", Kultūras ministrija atbalstījusi kompensēt biļetes 35 kultūras pasākumu rīkotājiem par 718 603 eiro, informē Valsts kultūrkapitāla fondā (VKKF).

Lielāko atbalstu saņems SIA "Autoosta 1984", kas kompensācijā saņems 222 302 eiro, SIA "deBusul Music" - 154 897 eiro, bet SIA "BDG concerts" saņems 80 965 eiro.

Starp kompensāciju saņēmējiem ir arī Latvijas Leļļu teātris, Latvijas Radio, SIA "Aminatamusic", kā arī Dailes teātris un "Postitivus" festivāla rīkotāji.

VKKF administrētā atbalsta programma Covid-19 ietekmētajiem kultūras pasākumu rīkotājiem VKKF īstenota atbalsta programma, ko finansē no valsts budžeta programmas "Valsts kultūrkapitāla fonda programmu un projektu īstenošana", no papildu piešķirtajiem Kultūras ministrijai līdzekļiem, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari.

Covid-19 valstī noteikto ierobežojumu dēļ kultūras nozares pārstāvji bija spiesti atcelt izziņotos publiskos kultūras pasākumus, kuriem bija jānoris Latvijas valsts teritorijā laikā no 2020.gada 9.novembra līdz 2021.gada 31.decembrim, kultūras pasākumu rīkotājiem daļēji atmaksājot naudu par pārdotajām biļetēm uz atceltajiem pasākumiem iepriekšminētajā periodā, ja lēmums par pasākuma atcelšanu pieņemts un publiski izziņots līdz 2021.gada 1.jūlijam un biļetes uz pasākumu tirdzniecībā bija izliktas līdz 2021.gada 15.jūnijam.

Pieteikšanās šai kompensāciju kārtai bijusi no 4.oktobra līdz 14.oktobrim.

Kompensācijas pieprasījumi otrajai kārtai vēl tiks pieņemti no 24.novembra līdz 3.decembrim. Pieprasījums jāiesniedz elektroniska dokumenta formā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un apliecināts ar laika zīmogu, tas jānoformē atbilstoši konkursa nolikuma prasībām. Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami "www.vkkf.lv".

"Firmas.lv" liecina, ka Artūram Šingirejam (skatuves vārds - Dons) piederošās "Autoosta 1984" apgrozījums pērn bijis 21 947 eiro, un tas strādājis ar zaudējumiem 3579 eiro apmērā.

Savukārt Unai Tālei-Medvidei piederošā "deBusul Music" pērn bija strādājis ar 235 882 eiro apgrozījumu, sasniedzot zaudējumus 15 272 eiro. "BDG concerts" pērn strādājis ar 25 052 eiro apgrozījumu. Uzņēmums pērn strādājis ar zaudējumiem 167 783 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu