Valsts svētkus klātienē būs iespēja svinēt arī atjaunotajā Mežaparka estrādē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mežaparka Lielās estrādes, koncertzāles un izstāžu zāles svinīgo atvēršanas pasākums
Mežaparka Lielās estrādes, koncertzāles un izstāžu zāles svinīgo atvēršanas pasākums Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mežaparka Lielajā estrādē, VEF Kultūras pilī un kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks vērienīga Latvijas Republikas 103. gadadienai veltīta koncertprogramma, informē Ziemeļrīgas kultūras apvienības galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Kate Zaltāne.

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas gadadienu, 18. novembrī Ziemeļrīgas kultūras apvienība aicina apmeklēt un tiešraidē vērot trīs patriotiskām mūzikas skaņām piesātinātu, savā starpā atšķirīgu bezmaksas koncertu programmu. Mežaparka Lielajā estrādē, VEF Kultūras pilī un kultūras pilī "Ziemeļblāzma" satiksies mākslinieki no visas Latvijas, bagātinot svētku dienu gan sadziedoties starp novadiem, gan atskaņojot tautā iecienītas, patriotisko vērtību piesātinātas kompozīcijas, kā arī latviešu komponistu instrumentālo un vokāli instrumentālo mūziku.

VEF Kultūras pils Lielajā zālē plkst. 16.00 skatītājus priecēs Orķestris "Rīga" ar koncertu "Tu esi Latvija!" Kopā ar solistiem Guntu Gelgoti, Ievu Paršu, Rihardu Mačanovski un Artūru Noviku diriģenta Valda Butāna vadībā tiks atskaņota bagātīga latviešu komponistu instrumentālās un vokāli instrumentālās mūzikas programma. Koncertā pirmatskaņojumu piedzīvos īpaši Orķestrim "Rīga" rakstītais Gundegas Šmites skaņdarbs "Plūdmaiņas".

Koncertā ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kas no 15.11.2021. pieejami visās SIA "Biļešu Paradīze" kasēs, bet tiešsaistē koncerts būs vērojams VEF Kultūras pils interneta mājaslapā www.vefkp.lv un facebook vietnē, kā arī Ziemeļrīgas kultūras apvienības Facebook vietnē.

Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē plkst. 18.00 izskanēs koncerts "Novadu sadziedāšanās Mežaparkā", kas būs vērojams gan tiešraidē, gan klātienē. Koncertprogrammā iekļauto tautasdziesmu dziedējošā enerģija un dziesmās iekodētā sirdsgudrība ļaus klausītājiem atkal savienoties ar pagājušo laiku tradīcijām un mūsu tautas kultūras mantojumu, vienlaikus baudot kā un ko mūsu garamantas spēj dot katram no mums šodien. Koncertā novadus pārstāvēs pieredzējušas un Latvijā atpazīstamas folkloras kopas - "Suitu sievas" (Kurzeme), "Saucējas" (Sēlija/ Vidzeme), "Igauņu ģimenes ansamblis" (Latgale), grupa "Rikši" (Zemgale/ Vidzeme).

Koncertā ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kas no 15.11.2021. pieejami visās SIA "Biļešu paradīze" kasēs, tiešraide būs skatāma Mežaparka Lielās estrādes Youtube un Facebook vietnēs, kā arī Ziemeļrīgas kultūras apvienības Facebook vietnē.

Savukārt Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" plkst. 19.00 šogad skatītāji ir aicināti baudīt čellu trio "Melo-M" koncertu, kurā būs dzirdamas tautā iecienītas, patriotisko vērtību piesātinātas kompozīcijas, kas nu jau pieskaitāmas pie nacionālo vērtību šedevriem. Grupas "Melo-M" jaudīgais, daudzveidīgais un augstvērtīgais izpildījums sniegs atraktīvu un lielisku muzikālo piedzīvojumu dažādu paaudžu čella skaņu cienītājiem.

Koncertā ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kas no 15.11.2021. pieejami visās SIA "Biļešu Paradīze" kasēs.

Foto: Mežaparka Lielās estrādes, koncertzāles un izstāžu zāles svinīgo atvēršanas pasākums.

N.B. Ieeja klātienes pasākumos tikai ar sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas faktu apliecinošu sertifikātu, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Šos pasākumus atbalsta Rīgas pašvaldība, un tie ir daļa no Rīgā notiekošās valsts svētku kultūras programmas, ar kuru pilnā apjomā var iepazīties pašvaldības tīmekļa vietnē. Rīgā iedzīvotāji aicināti valsts svētkus pavadīt veselībai drošā veidā - ģimenes lokā savās mājās, baudot kultūru bez maksas tīmeklī, apmeklējot kultūras pasākumus "zaļajā režīmā" vai pastaigās pa pilsētu tuvinieku lokā, aplūkojot svētku noformējumu Rīgas pilsētvidē. Šogad ierasto sarkanbaltsarkano karogu pilsētas noformējumu papildina laikmetīgā māksla un gaismas instalācijas ar tautasdziesmu spēka vārdiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu