Valsts svētkos debesīs virs Vecrīgas varēs redzēt lidmašīnu veidotus sarkanbaltsarkanu dūmu rakstus (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) Latvijas proklamēšanas 103.gadadienā, 18.novembrī plāno lidmašīnu un helikopteru lidojumu pāri Vecrīgai.

Aizsardzības ministrija vēl pagājušajā nedēļā apgalvoja, ka 18.novembrī NBS gatavo "pārsteiguma sveicienu" Latvijas iedzīvotājiem, taču, lai neveicinātu pulcēšanos, netiek atklātas pārsteiguma sveiciena detaļas, bet iedzīvotāji plkst.13 aicināti sekot šim notikuma tiešraidē LTV1 un Latvijas Radio.

Tikmēr 12.novembrī Civilās aviācijas aģentūra (CAA) izplatījusi preses paziņojumu, kurā minēts, ka pamatojoties uz Gaisa spēku pieprasījumu, 18.novembrī Rīgā un tās apkārtnē aģentūra noteikusi būtiskus gaisa telpas izmantošanas ierobežojumus.

Tagad NBS komandiera preses virsniece Sandra Brāle apstiprināja, ka 18.novembrī notiks Latvijas Gaisa spēku, Valsts robežsardzes un sabiedroto gaisa kuģu lidojums pāri Vecrīgai un Brīvības piemineklim. Viens no lidaparātiem aiz sevis atstās sarkanbaltsarkanus dūmus.

Brāle atkārtoti aicināja iedzīvotājus šajā dienā nepulcēties. Tāpat viņa nekomentēja vai šajā dienā plānoti vēl kādi "pārsteigumi Latvijas iedzīvotājiem".

NBS svētku sveiciena laikā ierobežos satiksmi Rīgas centrā un uz AB dambja

Nacionālo bruņoto spēku svētku sveiciena laikā šodien ierobežos satiksmi Rīgas centrā un uz AB dambja, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

No plkst.10 līdz 14 paredzēts slēgt gājēju, velosipēdistu un elektroskrejriteņu kustību uz AB dambja.

No plkst.13 līdz 13.30 nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai slēgta gājēju, velosipēdistu, elektroskrejriteņu kustība un transportlīdzekļu satiksme Aspazijas bulvārī un Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī pie Brīvības laukuma, kā arī Brīvības laukumā.

Rīgā un tās apkārtnē noteikti būtiski gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi

Civilās aviācijas aģentūra (CAA), pamatojoties uz Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēku pieprasījumu, ceturtdien Rīgā un tās apkārtnē noteikusi būtiskus gaisa telpas izmantošanas ierobežojumus, aģentūru LETA informēja CAA pārstāvis Aivis Vincevs.

Virs Rīgas un pilsētas centra ir izveidota īslaicīgi ierobežotu lidojumu zona "Parade" augstumā no zemes virsmas līdz 900 metriem virs jūras līmeņa. Īslaicīgi ierobežotu lidojumu zona "Parade" pārklāj lielāko Rīgas daļu.

Vienlaikus ar CAA lēmumu ir izveidotas īslaicīgi ierobežotu lidojumu zonas "Biggy" un "Corridor" augstumā no zemes virsmas līdz 2300 metriem. Gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi noteikti virs tādām vietām, kā Baldone, Misa, Strēlnieki, Iecava, Mellupi, Dimzukalns, Jaunolaine, Baloži, Krustkalns un Mārupe, tādējādi aptverot vairākus Latvijas novadus, kā arī veidojot ierobežojumu koridoru no Pierīgas līdz Rīgas centram.

Visas īslaicīgi ierobežotu lidojumu zonas pie labvēlīgiem laika apstākļiem var tikt aktivizētas ceturtdien laika posmā no plkst.12 līdz 13.30.

Vienlaikus CAA ar savu lēmumu ir ierobežojusi citu lidojumu zonu darbību īslaicīgi ierobežotu lidojumu zonu aktivizācijas laikā. Gaisa telpas ierobežojumi gan neietekmēs starptautiskās lidostas "Rīga" darbu, gaisa kuģi uz un no lidostas varēs turpināt lidojumus.

Ierobežojums nosaka aizliegumu gaisa kuģiem izmantot ierobežotās lidojumu zonas, attiecīgi lidojumi šajās vietās ir aizliegti arī ar bezpilota gaisa kuģiem jeb droniem. CAA atgādina, ka tālvadības pilotiem, pirms lidojuma veikšanas jāpārliecinās, vai konkrētajā vietā nav gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi. Par noteikumu neievērošanu tālvadības piloti var tikt saukti pie likumā noteiktās atbildības.

Ar gaisa telpas ierobežojumiem var iepazīties valsts AS "Latvijas gaisa satiksme" mājaslapā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu