"Kiwie" izdevis ceturto NFT kolekciju, ko veido deviņi mākslas darbi Lietuvā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Izstāžu telpa "Kiwie Space"
Foto: Izstāžu telpa "Kiwie Space" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ielu mākslinieks "Kiwie" izdevis savu ceturto neaizstājamo blokķēžu žetonu (NFT) kolekciju, ko veido deviņi jaunizveidoti mākslas darbi Lietuvā, informēja mākslinieka pārstāvji.

Viņi pavēstīja, ka "Kiwie" arī atklājis jaunu blokķēdes instalāciju, kas fiziski atrodas Lietuvā. Kolekcijas izsole notiek 48 stundas, sākot no 21. novembra plkst.20.

"Kiwie" skaidroja, ka katram Lietuvā tapušajam tēlam pamatā ir savs neliels stāsts, kāpēc viņš izskatās tieši tā un ne citādāk. Katrs darbs ir radies iedvesmojoties no konkrētās lokācijas, apkārtējās vides un notikumiem. Lai šos stāstus nodotu skatītājam, izveidota īsfilma, kurā ir redzams katra krāsojuma tapšanas process un tā iedvesmas avoti. Tāpat sociālajā medijā "YouTube" uzsākta jauna video sērija.

Katrs no "Kiwie" NFT darbiem eksistē kā reāls aerosola gleznojums kaut kur pasaulē, kam izveidots arī virtuāls tēls. Digitālālajā 3D animācijā fiksēts reālais aerosola gleznojums un ierakstītas tās ģeogrāfiskās koordinātas. Tādējādi, piedaloties izsolē un iegādājoties darbu, cilvēks iegūst tiesības arī uz tā fizisko veidolu vietā, kur tas atrodas, un arī metāla kartiņu, uz kuras attēlots konkrēti iegādātais "Fat Monster" tēls. Gadījumā, ja kāds no "Kiwie" darbiem reālajā dzīvē tiks nojaukts, aizkrāsots vai kā citādi būs iznīcināts, digitālais NFT attēls pārvērtīsies par unikālu "spoku briesmoni".

Foto: publicitātes

"Kiwie" ir viens no pirmajiem ielu māksliniekiem Latvijā un ir aktīvi darbojies uz Rīgas ielām un ārvalstīs jau kopš 2006.gada. Šogad "Kiwie" sevi pieteica NFT tirgū, izlaižot trīs darbu kolekcijas uz blokķēdes sistēmas, kas piesaistīja kolekcionāru uzmanību gan Latvijā, gan ārzemēs.

Patlaban tirdzniecības centrā "Galerija Centrs", Eiropā pirmajā NFT izstāžu telpā "Kiwie Space" var iepazīties ar jaunumiem no kolekcijas.

Foto: Izstāžu telpa "Kiwie Space"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu