Uz Eifeļa torņa fona taps paļātais stikla trijstūris "Tour Triangle"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/Dezeen

Neskatoties uz kritiķu centieniem to apturēt, pēc 15 gadu ilgas plānošanas beidzot tiks sākta Šveices arhitektūras studijas "Herzog & de Meuron" projektētā debesskrāpja "Tour Triangle" būvniecība Parīzē.

Izstrādātājs "Unibail-Rodamco-Westfield" (URW) šomēnes noslēdza darījumu ar Francijas starptautiskās apdrošināšanas kompānijas AXA investīciju grupu, nodrošinot finansiālu atbalstu projekta pilnām izmaksām 670 miljonu eiro apmērā.

Tiek paredzēts, ka  180 metru augstā trijstūra  būve sāksies līdz gada beigām un tiks pabeigta 2026. gadā – 12 gadus vēlāk, nekā sākotnēji plānots.

Trijstūris būs lielākais uzceltais debesskrāpis Parīzes centrā kopš 1973. gada. Ēkā, kas plānota Ernest Renan avēnijā, būs biroji, konferenču centrs, veikali, restorāni un viesnīca.

15. apgabala mērs Filips Gužons bija apņēmies vērsties pilsētas domē, lai atliktu tā attīstību, vēsta franču laikraksts "Ouest-France". Gužons ir iebildis, ka Covid-19 pandēmijas dēļ ēka vairs neatbilst uzņēmumu vajadzībām.

Tikmēr "Le Parisien" pagājušajā mēnesī atklāja, ka Francijas Nacionālā finanšu prokuratūra ir sākusi izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām par Parīzes mēra biroja favorītismu pret "Viparis", uzņēmumu, kas pārvalda "Tour Triangle" objektu.

Izmeklēšana varētu vēl vairāk aizkavēt projektu, kuru iepriekš bija plānots pabeigt pirms 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Arhitektūras firma "Herzog & de Meuron" sāka darbu pie "Tour Triangle" 2006. gadā, taču, ņemot vērā Parīzē ļoti strīdīgos noteikumus par augstām celtnēm, projektu aizkavēja vairākas ilgstošas ​​​​plānošanas un juridiskas cīņas.

"Trijstūris" būs 42 stāvus augsts, ar 91 351 kvadrātmetra platību, un tas kļūs par trešo augstāko ēku Parīzes pilsētas robežās, atpaliekot tikai no "Tour Montparnasse" un Eifeļa torņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu