Noskaties postpanka mūziķa Jāņa Irbes jauno videoklipu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Irbe
Jānis Irbe Foto: Ekrānuzņēmums

Klajā nāk mūziķa un dziesmu rakstnieka Jāņa Irbes videoklips ieraksta "Kad tukši vārdi" 1. daļai. Video Jānis Irbe šoreiz izveidoja pats, balstoties uz ideju, ar kuru labu laiku esot dzīvojis.

Mūziķa mērķis bija izveidot dinamisku video, kas ir vienots ar mūziku. Tāpat kā dziesma ir ar attīstību, videoklips kopumā ir dažāds, bet stilistiski vienots.

Dziesmas radīšanas stāsts ir ar savu vēsturi. "Kad tukši vārdi" 1. daļai demo versiju reiz Jānim atsūtīja kādreizējais grupas biedrs Andris Rozenbergs (pašreiz darbojas grupā “Sapņu fragmenti”), kas sarakstīja dziesmas pirmo versiju - pavadījumu. Ar Andri reiz kopā Jānis šo dziesmu spēlēja grupā “Nakts lidojuma režīms”. Jānim jau no paša sākuma bija sajūta, ka šo dziesmu vajag pabeigt un ierakstīt. Jānis aranžēja un pilnveidoja savu tekstu.

Noskaties video.

Dziesmas mūzikas autori ir Andris Rozenbergs un Jānis Irbe. Šoreiz Jānis uzsver, ka dziesmas vēstījumu ikkatrs var uztvert, kā vēlas un iztēlojas. Bet, ja tomēr jāpaskaidro, tad dziesma ir par mūsu pašiem mazākajiem – bērniem, kuri cieš no pieaugušo lēmumiem – sadzīviskiem, politiskiem u.c. (dziesmas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību šai problēmai).

Dziesmā dzirdamos mūzikas instrumentus Jānis ir iespēlējis pats, kā arī tos ir ierakstījis un miksējis. Māsterēja Gints Sola.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu