Ķekavā grafiķim un karikatūristam Edgaram Ozoliņam veltīta izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgaram Ozoliņam veltīta izstāde
Edgaram Ozoliņam veltīta izstāde Foto: publicitātes

Ķekavas novadpētniecības muzejā atvērta jauna ekspozīcija "Smejies vesels!", informē muzeja izglītojošā un komunikācijas darba vadītāja Melita Šaule.

Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) projektu konkursā 2020. gadā tika atbalstīts muzeja iesniegtais projekts dizaina koncepcijas izstrādei novadnieka mākslinieka Edgara Ozoliņa darbu pastāvīgajai ekspozīcijai un Aktivitāšu telpai ar Latvijas karikatūristu zīmējumu izstādi "Viņus vieno "Dadzis"".

Šogad muzejs saņēma no VKKF atbalstu 20 000 eiro projekta pirmās kārtas realizācijai.

No 7. decembra muzejā skatāma novadniekam grafiķim un karikatūristam Ozoliņam veltītā ekspozīcija "Smejies vesels!", kurā būs apskatāmi karikatūru zīmējumu oriģināli no muzeja krājuma.

Tas dos iespēju tuvāk iepazīt Ozoliņa zīmētāja talantu, viņa rokrakstu, precīzo līniju, kura zīmējumu padara telpisku, tēlus emocionālus un kustīgus, kā arī būs skaidrāk un saprotamāk ieraugāms Ozoliņa grafiskais stils un varēs labāk iepazīt karikatūru kā mākslas žanru.

No 1957. gada līdz mūža beigām Ozoliņš zīmēja karikatūras un bija humora un satīras žurnāla "Dadzis" mākslinieks, kā arī piedalījās karikatūristu darbu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un citur.

Ozoliņš aizgāja mūžībā 1987. gadā, nepiedzīvojot latviešu tautas Trešo atmodu un Neatkarības deklarācijas pieņemšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu