Arhitekte Gaile un baletdejotājs Barišņikovs plāno atjaunot koka ēku Rīgā (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Arhitekte Zaiga Gaile kopā ar Rīgā dzimušo dejotāju un aktieri Mihailu Barišņikovu iecerējuši atjaunot vecu koka ēku Rīgā, vēsta "Rus.lsm.lv".

Lai gan arhitekte neatklāj, kur šī ēka atrodas, Barišņikova bērnības drauga Andra Vītiņa teiktais liecina, ka tā varētu būt ēka Rīgā, Blaumaņa ielā 19, kurā savulaik atradusies deju studija, kurā gadu mācījies Barišņikovs.

Valsts vienotajā datorizētajā zemesgrāmatā atrodamā informācija liecina, ka ēkas Blaumaņa ielā 19 pašreizējais īpašnieks ir SIA "EMB B19", kas to iegādājies 2020.gada aprīlī.

Uzņēmums pieder itāļu uzņēmējai Emanuelai Barillai, kura iepriekš atbalstījusi Jaunā Rīgas teātra iestudējuma "Brodskis/Barišņikovs" viesizrādes Itālijā, kā arī Barišņikova mākslas centra "Baryshnikov Arts Center" Ņujorkā darbību. Barillai kopā ar trim brāļiem miljardieriem pieder uzņēmums "Barilla", kas ir lielākais makaronu ražotājs pasaulē, vēstīts uzņēmējas "Forbes" profilā.

Ziņu par ēkas atjaunošanu "Rus.lsm.lv" apstiprināja arī arhitektes dzīvesbiedrs Māris Gailis, taču nedz viņš, nedz Gaile konkrētu ēkas atrašanās vietu nenorādīja. Tāpat arhitekte nav apstiprinājusi, kādam mērķim ēku plānots izmantot.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu