Piešķirs 115 775 eiro VKKF biļešu kompensācijas programmas 5. kārtai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā teātra Lielās zāles skatītāju krēsli. Ilustratīvs attēls
Latvijas Nacionālā teātra Lielās zāles skatītāju krēsli. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari, valdība šodien lēma piešķirt 115 775 eiro, lai atbilstoši Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammas "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija" piektās kārtas rezultātiem kultūras pasākumu rīkotājiem nodrošinātu biļešu kompensāciju 80% apmērā.

Kā informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule, mērķprogrammas 5.kārtā pieteikumus atbalstam iesnieguši 32 pasākumu rīkotāji un ir veikts visu iesniegto dokumentu izvērtējums, atbalstu sniedzot 26 pasākumu rīkotājiem.

Kultūras pasākumu rīkotāji, kuri ārkārtējās situācijas laikā atcēluši koncertus un izrādes vai Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu dēļ tos pēc ārkārtējās situācijas beigām rīkos samazinātam skatītāju skaitam, var pieteikties biļešu naudas kompensācijām pagarinātajā VKKF mērķprogrammā "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija".

Mērķprogrammas pirmajā kārtā finansējums piešķirts 25 kultūras pasākumu rīkotājiem par kopējo summu 680 220 eiro. Savukārt mērķprogrammas otrajā kārtā sniegts atbalsts 30 pasākumu rīkotājiem par kopējo summu 354 013 eiro.

Mērķprogrammas 3. kārtā sniegts atbalsts 45 pasākumu rīkotājiem 639 740 eiro apmērā un mērķprogrammas ceturtajā kārtā sniegts atbalsts 35 pasākumu rīkotājiem 718 607 eiro apmērā.

VKKF arī 2022. gadā turpinās sniegt atbalstu mērķprogrammā "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija". Tā ir atbalsta programma, ko finansē no valsts budžeta programmas "VKKF programmu un projektu īstenošana" un valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", kā arī no papildu piešķirtajiem KM līdzekļiem, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu